Lucia och Ashura

Hej på er!
Väldigt tråkig blogg jag har just nu. Men det har tyvärr hänt något som gjort att jag har noll lust att blogga. Men iallafall. Jag har ju några trogna som tittar in här, bland annat min kära familj, så lägger in en liten uppdatering.

Idag har det alltså varit Lucia. Och som svenskar boende i Sverige så är det ju klart att man ska vara med på ett hörn så vi har varit på Jomi's dagis för att titta på deras Luciatåg. Jomi har gått och sjungit "Vi komma vi komma" och "Litet hus i skogens slut" i flera veckor nu. I år hade dom slagit ihop två avdelningar och gjort Luciatåget utomhus. Det blev riktigt gulligt med alla barn i overaller och full mundering, och så på det tomte eller lucia kläderna!



Jomi var tomtenisse med svartskägg. (Älskar dom här rånarluve-mössorna så himla bra, mössa och halsduk i ett)

Minus 3 grader var det. Och blåsigt. Riktigt kallt alltså för att vara här! Men man har väl kläder efter väder. Fast lite kallt blev det dock tillslut, trots allt. Lite kaffe, pepparkakor och lussebullar utan saffran (dagis-style) blev det sen åkte vi hem för att värma oss.

Annars är det ju Ashura nu. Vår sorgetid. Under Ashura minns vi hur Imam Hussein (barnbarn till Profeten Mohemmed) blev martyr när han dog när han försvarade Islam mot de som ville förtrycka och förstöra Islam. På den 10:e Ashura dödades han och den dagen är alltså lite speciell. Men alla andra dagar hålls också förläsningar i moskén. I lördags var jag där och hoppas hinna gå några ggr till innan vi åker upp till norrland på torsdag.


--------------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: MammaMarie

Det var verkligen trevligt att träffas på moskén i tisdags. Och du har sååå himla fina och oerhört duktiga barn, som orkade hålla sig lugna under så pass lång tid. Du måste ge dom stort beröm för det :)!

2010-12-16 @ 11:14:40
URL: http://mammamarie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0