9 december

Hej på er!
Senaste veckan har varit lite upp och ner. Förra fredagen var ingen bra start på helgen. När jag hämtade Soso hade hans hosta som hade hade haft lite smygande blivit värre. Han har problem med polyperna (halsmandlarna?) och förkylningsastma vilket gör att han blir snabbt tät i halsen och hostar. Har varit i kontakt med vårdcentralen men eftersom det inte var akut så kan man ju få vänta länge på att få någon tid. Hans favoritsyssla på fritids är dessutom att spela fotboll (oavsett väder) och hostan blir ju inte direkt bättre av det.

Så när jag hämtade honom hade han lagt glasögonen i fickan eftersom han spelade fotboll. Tjugo små små repor ungefär är det på dom nu. Han hade ramlat och skrubbat knät och kände att det gjorde ont i samma stund som han såg mig. Och hostade en massa. Ja så ni har bilden.

Har försökt ge honom slemlösande eftersom han får mycket slem. Bisolvon brukar fungera bra men inte den här gången. Var till Apotektet och köpte en annan som skulle vara bättre enligt personalen. Theracauf eller vad den hette. Tänkte fråga vad den smakar, men eftersom Bisolvon är ganska mild i smaken så tänkte jag att denna säkert var det också. Han är nämligen väldigt känslig emot smaker i medicin och får lätt kvälvningar. Så i lördags satt vi i vår stora tygsoffa och skulle prova den nya medicinen "som ska fungera bättre än den gamla". Luktade på den och kände en skarp lukt. Övertygade honom om att han kommer må bättre när han tagit medicinen och han håller för näsan och dricker (med ett vattenglas på sidan om för att skölja ner det). En millisekund efter att han tagit medicinen in i sin mun så kräks han, på riktigt, ingen liten kvälvning eller frysning för att det är så äckligt utan massor av kräks. Hoppsan. Så den medicinen fungerade inte så bra.

Sen fick han en akutid på vårdcentralen, recept på en medicin som fungerade och en remiss till sjukhuset. Så efter det satt vi alltså hemma och kurerade honom.

Hoppas på en bättre start på helgen idag. Det blåser visserligen kallt och känns riktigt ruggigt men hoppas jag har glada barn när jag hämtar dom! InshAllah


-------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: Lisa

Stackars er! Ni var ju sjuka nyss och så nu detta? Hoppas det är sista för året i alla fall och att kommande ledighet blir under friska förhållanden inshallah. :)

2011-12-09 @ 18:22:40
URL: http://www.systerfiket.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0