16 juni

Hej på er!
Dagarna bara rusar iväg, imorgon har Soso skolavslutning och på onsdag nästa vecka har JomJom midsommarfirande på dagis. Sen kan vi kalla det officiellt sommarlov!

I helgen har vi gjort en massa roliga saker. I fredags cyklade vi till svärfar och hans familj. Hans fru gjorde manaqich (eller hur det stavas), bröd med zatar (kryddblandning) ovanpå. Blev väldigt sugen nu på att göra det själv så nu har jag köpt hem jäst så det är bara att sätta i gång...

I lördags var vi ute och grillade i Tallriken i pildammsparken. Barnen cyklade dit och makens två småbröder följde också med (10 och 12 år). Vi grillade entrecote och åt potatissallad i solen. Enkelt men mysigt! 


 

Småbröderna har ju bott i Syrien i några år nu och är inte vana med "svensk mat", alltså en köttbit som man äter med kniv och gaffel. Men dom gillade det också.

Efter grillningen blev det filmkväll. Barnen hemma och jag och maken gick och såg Pirates of the Caribbean. Älskar dom filmerna och den senaste levde också upp till förväntningarna!

I söndags hälsade vi på hos svägerskan. Satt ute på balkongen medan barnen var ute och lekte på gården. Hon hade också bakat bröd, fast en annan variant med köttfärs på som minipizza. 

Idag  får det bli min tur att baka. Ska göra bröden med zatar, det är ju bara för gott!



------------------------------------------------------------------------------- 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0