Handlat med barnen

Idag har jag och barnen varit och handlat lite kläder på Mobilia. Inte ofta jag tar med mig barnen och handlar kläder men idag gjorde jag det. Och så fick dom välja själv vad dom ville ha! Väldigt roligt tyckte dom. Och vad har jag nu gett mig in på? Ska inte mamman bestämma litet tag till vad barnen ska ha på sig? hehe



Nämen dom har bra smak så det gick bra. Och jag tog med dom till en affär som har bra priser...

Försökte ta randiga strumpor i färger som jag tyckte var fina. Men det blev röda och blå spiderman strumpor istället. Och båda två har samma, fast i olika storlekar. Väldigt rättvist ska det ju vara!

---------------------------------------------------------------------

Pannkakor vs. Våfflor

Hej på er!
I veckan var det våfflor och våffeldagen. I onsdags hade JomJom's dagis drop-in våffelbjudning. Jätteroligt att sitta och äta lite våfflor, prata med fröknarna liten extra stund, andra mammor, och barnen också för den delen!

Sen i fredags var det den riktiga våffeldagen så då ville barnen väldigt gärna ha våfflor igen. Tänkte ta det till lördagsfrukosten (då man har tid att göra lite extra). Ibland brukar vi äta pannkakor till frukost på helgen. Då brukar vi lyxa till det med chocklad, sylt eller honung och så till det grädde på burk (Quchta). Väldigt näringsrik frukost. Eh, nja fast gott! 
 
Men så minndes barnen våra goda pannkakor och då vann pannkakorna över våfflorna! 
Tack och lov egentligen för det tar ju en himla tid att göra våfflorna. Vårt våffeljärn gör bara en våffla åtgången också så då hinner dom ju bli kalla innan alla kan få äta samtidigt.

  

Brukar steka med två stekpannor samtidigt så blir pannkakorna klara ännu snabbare också!

--------------------------------------------------------------------------------

Ute i solen

Idag var jag och barnen ute och gick till pildammsparken. Det var riktigt skönt att bara vara ute, ganska varmt och framförallt soligt! Äntligen börjar det kännas vårigt, på riktigt! Hittade en massa små vårblommor i olika färger på vägen...



Och nåt slags nötskal lyckades också komma med på bild tydligen.

Tog med oss gammalt bröd som vi gav till fåglarna i pildammsparken. Alltid lika roligt. Dagens roligaste var när barnen kastade bröd till fåglarna så lyckades några måsar fånga brödet i luften. Barnen dog av skratt!


----------------------------------------------------------------------

Friska snart

Hej på er!
Har sprungit till vårdcentralen flera ggr senaste veckan. Soso har inte blivit riktigt pigg förrän idag sen vi kom hem. Ont i magen från och till, ingen matlust, jättetrött, feber... sen hosta. Ja ni hör ju. Fick en medicin mot magen, dagen efter hade han världens utslag över hela ansiktet. Så blev det en tur till vårdcentralen igen. Idag, alhamdulillah, tack och lov, och hoppas att det håller i sig, mår han bra. Han har inte sovit flera timmar på dagen och har ätit normalt igen. Hoppas att det är över nu bara och att alla får vara pigga och friska från och med nu.

Jag har också dragit på mig en lindrig hosta, men med tanke på allt annat har det inte varit så farligt.

Har beställt hem lite vitaminer som vi fick hem idag. En riktigt bra vitamin som vi fått rekommenderat. Så nu ska vi se om jag kan rekommendera vidare den!

Hörs!

---------------------------------------------------------------------

Fortfarande sjuka

Precis när jag trodde att barnen var på bättringsvägen så blev Soso förkyld också. Feber och hosta. Tur att jag pluggar känner jag bara så att jag kan stanna hemma med "gott samvete". Även om det inte går så bra att läsa mer än... 2 minuter? i sträck men ändå. Mamma! Mamma titta, mamma jag vill ha, mamma vet du... Eh ja :)

Ska försöka kurera mig nu så att jag slipper bli förkyld iallafall. Får se hur det går.

Vi hörs!

-------------------------------------------------------------

Biryani med kyckling

Den här maträtten är en av mina barns favoriter. För det första är det russin i. För det andra äter man det med yoghurt. Detta är också en av de första arabiska maträtter som jag åt och en av mina favoriträtter också, så det klart att den måste finnas med på min blogg!

Biryani med kyckling

En hel kyckling
ca 7 dl basmati ris
1-2 gul lök
fidelini (minispaghetti)
gula russin (ca 1 dl)

Kryddor:
salt, kycklingkrydda, sju kryddor, krossad torkad lime, gurkmeja, hela kardemumma kapslar och hela nejlikor (ca fem st av varje). Kryddar gör man egentligen som man tycker, men spara inte på smaken!

Börja med att blötlägga riset. Brukar skölja det några omgångar med ljummet vatten så att man sköljer bort stärkelsen. Blötlägg också russinen i en liten skål (så att de blir mjuka).

Dela kycklingen till delar och koka den i en stor gryta så att vattnet täcker kycklingen. Krydda och låt koka ca 30-40 min (tills köttet blir mjukt och lossar ifrån benen). Ta upp kycklingdelarna och låt dom svalna lite på en tallrik.

Spara vattnet och sila bort ev. små bitar och de stora kryddorna med en liten sil. Lägg sedan i riset och koka några minuter. Häll av i ett durkslag. Lägg lite olja (ett par msk) i botten på grytan och lägg i riset på svag värme.

När kycklingen svalnat lite dela den till små strimlor med fingrarna (enklast). Stek sedan och krydda.
Strimla löken och stek tillbehören var för sig. Krossa fidelinin till cm långa. Stek tills de blir bruna och häll sedan på vatten så att de kokar några minuter. Lägg i russinen på slutet i fidelinin. Blanda sedan alla tillbehören och kycklingen tillsammas och krydda alltihopa igen. Häll sedan i blandningen med det färdiga riset. Blanda runt och låt stå en stund innan servering.


Äts tillsammans med naturell yoghurt och sallad! Jättegott!

I Biryani kan man egentligen ha i lite av varje. Andra saker som är goda att ha i är morötter, ärtor eller andra grönsaker. Mandel (flagad) eller pinjekärnor och potatis (små tärnade) ... Bara fantasin och smaken sätter gränser!

Hoppas att ni blivit inspirerade!

---------------------------------------------------------------------------------

Sjuklingar

Hej vänner!
Resan hem gick bara bra. Tack och lov. Men på kvällen när vi kommit hem så kräktes Soso. JomJom har också haft hosta och snuva och feber. Så vi har inte varit på topp direkt sen vi kom hem. Idag mår Soso bättre iallafall, alhamdulillah.

Har alltså inte gjort så mycket. Varit hemma. Pluggat. Städat och tvättat...
 
Men imorgon har vi flera planer så hoppas att alla är friska och glada då!

-----------------------------------------------------------------------

Födelsedagspresent

Igår firade vi mamma, igen. Men det är hon ju värd!

Presenter blev det också. Hittade den här fina troll lampan till henne.



Hon har flera troll i samma serie sen innan. Och troll är något som återkommer både på kaffemuggar, underlägg och annat så lampan var verkligen perfekt till henne!

Tack och lov, ibland får man ha lite tur. Hittade den i presentavdelningen på Macken här på byn. Vet att dom brukar ha fina saker men samtidigt så vet man ju aldrig.

Imorgon åker vi tillbaka till Malmö igen. Har hört att det blivit bättre väder där nere nu också, ser verkligen fram emot att känna våren på riktigt!

-------------------------------------------------------------------------------------

Snart vår!

Hej vänner!
I helgen har min kusin ifrån Uppsala varit här med hennes två småttingar, 1 år och 2½ år. Det är verkligen varit full fart, som man brukar säga. Från morgon, som minsta tyckte började kl 05:30, till kväll.

Förutom att vi firat mamma med en massa mat och tårta så har vi passat på att njuta av det sköna vädret. Det har knappt varit någon minus grad i sikte och strålande solsken. Har bland annat varit ute på gården med barnen och spelat innebandy, fast ute då.


Dagens bild får bli denna.



Här uppe börjar man ana våren när isen går bort ifrån ån. Riktigt vackret tycker jag!

Imorgon blir det ännu mera tårta och mat för då är mammas dag hela dagen.

Hörs!

------------------------------------------------------------------- 

Sverigeflyget

Hej på er!
Nu är vi hos mina föräldrar i Norrland. Åkte ungefär vid 12 och framme kl 16.30. Åh vad skönt att flyga när det går så snabbt! (istället för att sitta en hel dag på tåget) tyckte jag när vi kom fram. Soso frågade direkt om vi inte kunde ta tåget hem? Neej, det är roligare att åka tåg mamma! Nåja.

Man hinner ju knappt komma upp i luften förrän man ska landa. Flög med Malmö Aviation och då får man ju en gratis smörgås och kaffe eller te på planet. När man har ätit klart hinner man knappt packa upp det man tagit med sig för att fördriva tiden sen är det dags att landa igen. Ingen som hinner bli kissnödig ens. 

Mellanlandade på Bromma och var där lite drygt en timme tills nästa flyg gick. Hade glömt hur liten och tråkig Brommas flygplats är. Hade lovat barnen att vi skulle äta något där men dom hade bara smörgåsar på cafet i anslutningsavdelningen. Eftersom vi nyss ätit en god gratis smörgås så var det inte så lockande att betala överpris på flygplatsen. Så det hoppade vi över. 

När vi skulle flyga till Umeå så åkte vi med "Sverigeflyget". Soso och Jomi döpte planet till det eftersom det var blått och med svenska flaggan.



(bilden tagen härifrån)

Tydligen så sponsrar Malmö Aviation Svenska Fotbollsförbudet, så därav Sverigeplanen. Barnen tyckte det var riktigt roligt och det var det första JomJom berättade när vi kom till mormor och morfar, att vi åkt med Sverigeflyget!



------------------------------------------------------------------------------


2 mars

Hej på er!
Ikväll har barnen blivit fina i håret, blivit klippta och fixade med gel hos frisören. Jättefina! Sen åkte vi direkt hem och så fick dom duscha... Slut på det roliga. Nä men jag började skratta när Jomi som blev klar först kom till mig och hade hela ansiktet fullt av små-klipp. Haha, såg ut som skägg! Sån taskig mamma ;)

Nu ska jag packa. Imorgon åker vi till Norrland och mina föräldrar!

Problem Nr 1 är att Soso's overall har försvunnit i skolan. Är riktigt trött på detta nu. Det har försvunnit många saker. Och sist sa dom att dom börjat låsa kapprummen på rasterna för att det försvunnit saker ifrån flera barn. Men det hjälpte tydligen inte. Minus overall är vi alltså nu. Här i Malmö gör det väl inte så mycket eftersom all snö smält bort igen. Men imorgon åker vi till massor med snö igen och kombinationen leksuget barn och ingen overall känns inte så bra då. Får se hur vi löser det. Akut inköp av overall eller om mormor lyckas leta fram något sen vi var små...


-------------------------------------------------------------------------------

RSS 2.0