Glasögon

Soso behöver glasögon. Ja så är det. Märkte att han skelade lite på ena ögat när han är lite trött. Första gången vi la märke till det var för ca ett år sedan. Ringde till vårdcentralen som skickade en remiss till Ögonkliniken på sjukhuset. Och nu alltså, ett år senare fick vi äntligen tid att komma dit. Det visade sig att han har ett ganska stort synfel på ena ögat så nu är det glasögon som gäller.




Var och provade glasögon på olika butiker häromdagen så nu har vi beställt några som han gillade.


------------------------------------------------------------------------

17 november

Hej på er!
Jomi har varit hemma hela veckan nu från dagis och imorgon också. Han fick otroligt mycket vattenkoppor. Trodde först att han skulle få mindre än Soso. Och visst fick han mindre, utslagen var mindre men 10 ggr fler. Hela han var prickig. Hade kylbalsam som jag duttade på varje utslag på Soso. När det var Jomis tur blev hela han duttad. Hela han blev rosa. Stackarn. Sen började han klia sig, dag och natt. Han kunde inte sova för att det kliade så mycket så vi fick medicin utskriven mot klådan. Så nu är han lite bättre. Alhamdulillah, tack och lov.

Nu har det blivit lite kallare ute. Häromdagen lämnade vi in vår bil på service och fick låna en bättre begagnad racerbil ifrån verkstan. Igår morse när jag och Soso skulle iväg till skolan med racerbilen så var det frost på rutorna. Första gången för i år. Och tror ni han vi lånat bilen av hade någon skrapa i bilen. Nej. Så det blev att leta efter något skrapbart föremål. Soso hittade en kartongbit i handskfacket och den fick det bli. Min smarta son.



På skolgården i den massiva lövhögen som barnen lekt med ett tag nu. Hur kul, riktigt så man vill sparka omkring i alla löven precis som när man var liten. Idag har dom tagit bort löven. Antar att det blir ganska halkigt annars när det kommer regn.

Har en annan nyhet också som hänt, eller som vi gjort i veckan... Men det får bli ett eget inlägg. Det är en ganska stor nyhet för en liten person i den här familjen.

---------------------------------------------------------------------

Vattenkoppor del 2

Idag var Jomi hemma från dagis eftersom dom hade stängt, planeringsdag. Han var med oss i affären, följde med och handlade och sånt.



Demonstrerar gluggen i affären. Mitt bland allt godis. Hm.

Sen åkte dom och klippte sig och alla var glada. Vi skulle ju gå på förlovningsfest ikväll och imorgon var han bjuden på födelsedagskalas på ett lekland. Tyvärr uppenbarade sig den första vattenkoppan så fort vi kommit hem så allt blev inställt. Tråkigt men så är det ibland.

Hoppas nu att dom läker snabbt och att han slipper få så stora koppor. InshAllah.

------------------------------------------------------


11/11/11

Hej på er!
Dagens speciella datum har väl inget missat?

Ångrar det jag skrev i inlägget innan om vinterkläder, att det inte blivit vinterkallt här i Malmö än, det har det! Runt 5 grader och blåser lite så nog är det vinter nu.

Sitter i butiken nu och har precis druckit lite soppa för att hålla värmen. Köpte några gosiga stickade poncho med polokrage från H&M förra veckan så de kommer väl till användning nu.


----------------------------------------------------------------------------


Vinterkläder

Har handlat lite olika vinterkläder till barnen. När vi var hemma förra veckan (på grund av vattenkopporna) så passade jag på att gå ut och handla nödvändigheter inför vintern.

Det var lättare sagt än gjort. Det har inte ens blivit vinterkallt här i Malmö än, ändå vad det riktigt svårt att hitta storlekar i alla plagg som jag ville köpa. Var till inte mindre än FYRA olika köpcentrum för att hitta likadana jackor och overaller till dom. Ja jag är kanske lite petig men jag vill att dom ska ha samma.

Efter att ha avverkat Mobilia, Triangeln, Entré och Jägersro hade jag äntligen hittat jackor, täckbyxor och overaller i rätt storlekar.



Barnens favorit är dom puffiga jackorna. Sånna jackor som nästan alla barn går omkring i eftersom H&M rear ut dom för halva priset. Gillas!

------------------------------------------------------------------

9 november

Godmorgon!
Nu har nästan alla blad ramlat från träden här, riktigt höstigt!



Jomi utanför hans förskola igår.

I lördags var båda barnen och hälsade på farfar och deras faster i Rosengård när jag och maken jobbade. Både farmor, faster och deras farfar bor på samma område så dom fick välja själv var dom ville gå. På kvällen ville dom sova över så det fick bli så. Blev väldigt tomt hemma så då passade vi på och gick ut och gjorde något som vi inte gjort på många år. Vi bowlade! Riktigt roligt faktiskt, än fast vi (speciellt jag) var helkassa. Men roligt var det i alla fall.

När jag kom och hämtade barnen i söndags hade Jomi tappat sin ena framtand. Den hade ju varit lös ett bra tag och vi var ju till tandläkaren förra veckan eftersom han hade slagit i den. Men då visade det sig att tanden under var på väg ner och att det var därför den var lös. Så nu har den alltså ramlat av. Ganska tidigt eftersom han bara är 5 år. Tandlös höstpojke är det alltså på bilden.


----------------------------------------------------------------------


Trevlig Eid al adha!

Bättre sent än aldrig... Hoppas alla ni som firar och har firat Eid al adha har haft en riktigt trevlig Eid!

Eid al adha firas när den årliga vallfärden till Mecka avslutas. Eid al adha betyder "offer högtiden" till minne av profeten Abraham som ju blev befallen att offra sin son till Gud som en prövning. När han var beredd att göra det skickade Gud ett får istället som han skulle offra. Många offrar alltså ett litet får eller skänker pengar till fattiga för att de ska kunna göra det.

Här i Sverige offras inga får (inte hos oss i alla fall) men man träffas i familjen, äter gott och barnen får presenter eller pengar.

Eid är ju vår motsvarighet till kristna högtider som jul och påsk. Men jag måste säga att det är en stor skillnad mellan hälsningarna man ger till sina nära och kära under högtiderna. Medan det på svenska blir "God Jul, Trevlig helg, Glad Påsk" önskar många muslimer varandra att det kommande året (och alla år) ska bli gott "Koll'am wa inti b'sher" Välsignad Eid "Eid Mubarak" Och så önskar man något personligt, till exempel att personen ska få göra vallfärden det kommande året. Det känns väldigt värmande faktiskt!





--------------------------------------------------------------------


Halal lördagsgodis

I flera affärer här i Malmö har dom börjat sälja Halalgodis. Gelegodisar som är 100 % halal. Inget gelatin från misstänkta källor.



Dagens halal lördagsgodis Man kan också köpa från internet (HalalGodis.se). Godiset brukar vara riktigt populärt så det är alltid färskt och fräscht mmmmmmm



-----------------------------------------------------------------------------


5 november

Hej på er!
Nu har Soso's vattenkoppor nästan försvunnit. Bara små sårskorpor kvar så nu vågar vi äntligen oss ut och hälsa på lite folk igen. Har inte sett några prickar på Jomi än men läste att inkubationstiden på vattenkoppor är 2 veckor så i så fall vet vi vad vi väntar oss nästa helg...

Dom har varit hemma hela veckan och på sätt och vis har det varit ganska skönt att bara ta det väldigt lugnt. Bland annat har jag hunnit shoppa en hel del. Det har blivit vinteroveraller till barnen, jackor och täckbyxor. Skor och kläder till mig själv och till barnen också.

Igår var vi hemma hos svärmor en stund på kvällen och idag är barnen hemma hos svärfar och hans barn medan vi jobbar lite i affären. Får se vad vi hittar på sen.

Vi hörs!

----------------------------------------------------------------------

RSS 2.0