Här och där

Idag har vi haft en slö dag, som vanligt. Har varit ute och promenerat med barnen. Tagit dom till byns mest livfulla lekplats, den utanför skolan/dagis/fritids. Barnen lekte en massa och var helnöjda. Själv pratade jag med förskolefröken som var ute med barnen. Bland annat om kontraster. I Malmö så är det ju otänkbart att promenera in på förskolans gård med sina ungar och låta dom leka där också. Här tycker som det är roligt med lite fler barn. Int gör de na.

Har börjar vänja mig vid tystnaden här uppe nu. Från början gjorde det nästan ont i öronen för att det var så väldigt... tysssst. Man går ute, hör...inget  utom bladens svaga prassel. Typ. Väldigt stor kontrast mot stadslivet jag är van vid. Har en av Malmös mest trafikerade vägar utanför köksfönstret.

Här klingar tågbommen med jämna mellanrum när den är på väg ned när det ska komma ett tåg. I Malmö hör vi ambulanser, polisbilar och brandbilars sirener tjuta ungefär lika ofta.

På förskolan var det idag runt tio barn. I Malmö går barnen på Nordens största förskola. Dessutom ligger det tre stycken andra förskolor precis framför, bakom och bredvid. Typ. Mycket mer barn, Ja. Men det finns väl för- och nackdelar med allt.


------------------------------------------------------------------


Kommentarer
Postat av: Anonym

Flytt ti Norrland! Bort från alla tjutande ambulanser och polisbilar.

2010-07-01 @ 01:17:45
Postat av: Fatima

Ja, kontrasterna är väldigt tydliga. Jag tycker att människorna i Norrland är mycket trevligare än skåningar. ;)

2010-07-01 @ 17:21:54
URL: http://fatimajohansson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0