Ställa tillbaka klockan

Glömde inte att ställa tillbaka klockan igårkväll. Kändes väldigt skönt att få en timme extra på morgonen... Men det fick vi inte! Barnen hade en kompis som sov över och dom vaknade klockan 7!!! Rekord, mina barn brukar vara bra på att sova ut på helgen faktiskt. Minst till klockan 9- 9,30. Och när dom vaknar så märker man dom knappt. Dom sätter sig och tittar på tecknat innan dom kommer in och väcker mig för att få frukost. I morse klockan 7 så vaknade vi av att tre busungar levde rövare inne i deras rum och gapskrattade. Eh, ja det är roligt att dom har roligt. Men på morgonen får dom gärna ta det lite lungt.

Nu är det mörkt ute. Gillar inte att dagarna blir kortare och kortare. Känns som att dagen tar slut när det blir mörkt. Man orkar inte göra lika mycket som när det är ljust. Det enda som är positivt är om man vill ta igen fastedagar ifrån Ramadan... ;)

-------------------------------------------------------------------------


Lördag

Hej på er!
Hoppas ni har en trevlig helg! Idag har vi varit hos svärmor, igen, som vanligt på lördagar. Åt middag, satt med familjen och drack en massa té. Efteråt tog maken med barnen till en frisör så dom blev fina i håret. 

Nu är barnens kompis här och ska sova över. Mycket bus och spring, men nu tror jag dom sover... 

--------------------------------------------------------------- 
 

Hello Kitty tårtor

Ikväll har vi varit på fest! Eller ja, det var svägerskans dotters födelsedagsfest. Det var riktigt roligt iallafall. Jag gjorde tårtorna. Egen design både på insidan och utsidan efter beställning av födelsedagstjejen.  



Hello Kitty och jordgubb. Mixade jordgubbar med socker istället för att ta jordgubbssylt och det blev mycket godare! Hade kunnat göra dom ännu finare också men det blev lite ont om tid på slutet. Älskar att dekorera tårtor!

--------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag prova

Har fått hem en massa cremer ifrån Ducubal så nu ska här provas! Jag är Buzzador så med jämna mellanrum får jag erbjudande om gratisprover. Det är alltså meningen att man ska prova själv, sen låta sina vänner och bekanta prova också.



Ett tips alltså om man vill få hem lite gratisprover då och då är att gå in på deras hemsida och registrera sig! Det är helt gratis. 

KLICKA PÅ DEN HÄR LÄNKEN så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig
(mitt användarnamn som buzzador är CamillaALR):

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du klicka här.

Nu ska jag prova. Återkommer om den är en höjdare eller inte...

---------------------------------------------------------------------------------------

27 oktober

Idag har det varit en "speciell dag". Fast ganska vanlig iallafall.

Ledtråd...

   

Har inte direkt firat men en liten tårta blev det iallafall. Maken och barnen sjöng en kombination av "ja må hon leva" och "vi gratulerar" :D Så jag var helnöjd!

Imorgon ska jag köpa lite egna födelsedagspresenter. Får se vad jag hittar på för kul. Nya vinterstövlar står på min önskelista.

---------------------------------------------------------------------

Hemma idag

Idag har barnen varit hemma ifrån skola och dagis. Vi hade besök igår som var här lite för länge. Så det fick bli sovmorgon för dom idag.

Istället har dom ägnat sig åt att baka med playdoh och bygga längsta tågbanan hittills. Från deras rum, genom hela vardagsrummet in till vårt sovrum.



Roligt, men nu blir det städning. Hela köket är fullt med playdoh smulor...

--------------------------------------------------------------------


Se upp "lasermannen"

Eftersom vi bor i Malmö har vi knappast undgått den här galningen som skjuter mot folk i tid och otid. Obehagligt ja. Även om man faktsikt blivit lite avtrubbad av skottlossningar. Har haft flera stycken bara precis utanför köksfönstret. Men då har det varit riktat emot kriminella... eller andra som varit hotade. Hm. Ja ganska avtrubbad har jag nog blivit.

Tidningarna skriver ju en hel del om dom här skjutningarna. Demonstrationer emot och sånt. Men uppmärksamhet är ju det sånna pskykon verkar gilla. Ironiskt nog. Därför känns det lite fel. Precis som att han (förmodligen en han?) blir mer triggad av det. Men gillade faktiskt den här artikeln i Aftonbladet.  

"Tidigare gängmedlemmar jagar den nye lasermannen. Han kan bara hoppas att vi inte hittar honom först!"

Äntligen ska vi ha någon nytta av de kriminella som finns i Malmö? Nu är det "lasermannen" som får se upp. Hehe.

----------------------------------------------------------------------------


"Två flugor i en smäll"

Har haft ett fullbokat schema i helgen. Nästan iallafall. När det är helg känns det som att man ska hinna med allt och lite till. Hinna träffa alla möjliga vänner och släktingar. Tiden räcker inte riktigt till?

Veckodagarna är fullbokade med skola, hemma-saker och träning. Sen måste det bli tidiga kvällar eftersom vi ska upp så tidigt så det hinns oftast inte med några spontana besök. Då gäller det att träffa så många som möjligt på helgen istället.

Igår körde vi en två flugor i en smäll. Först bjöd vi hit makens kusin och hans fru på middag sen hade jag planerat åka och hälsa på en kompis efter middagen. Så då fick hans fru följa med. Fungerade det också och vi hade det riktigt trevligt!

--------------------------------------------------------------------------

Lördag

Idag har vi varit hos svärmor på middag. Börjar bli en vana nu på lördagar. Idag bjöd hon på Iraks nationalrätt Qime! Så gott! Det är alltså en gryta med kikärtor och kött som ska koka vääääldigt länge med en massa goda kryddor, tills det tillslut liknar pölsa lite? Men mycket godare! Till ska det vara ris med saffran. Vet inte om det är Iraks nationalrätt egentligen, men man måste nog vara irakier för att kunna laga den iallafall. Har provat och den blir inte på långa vägar lika god som när svärmor gör den.

Barnen följde med maken till träningen tidigare på dagen. Eftersom dom hade varit duktiga så fick dom glass sen när vi kom hem. Soso valde den största han kunde hitta. Typ. Man får väl passa på när man får välja vilken som helst.




Hoppas ni har en trevlig kväll! Nu är det film och godisskål som gäller.

Hörs!

-------------------------------------------------------------------------

Språkbegåvad

Hej vänner hoppas allt är bra!
Har haft noll blogginspiration senaste dagarna. Känns lite uttjatat att skriva att jag lagat mat och tvättat, as usual. Iallafall. Har köpt två fina tröjor till pojkarna som jag tänkte visa upp. Gillar att matcha dom, fast ändå inte exakt samma...



Ibland undrar jag om Soso är ett språkgeni... eller så har han bara bra minne. Vi har sett filmen "Bilar", men det var ju ganska länge sen nu. Särskilt i ett barns perspektiv där det var jättelänge sen vi kom hem ifrån semestern (en månad sen). Även om han lärt sig bokstäverna så står det ju på engelska. När han fick sin tröja utbrast han "Åh kungen" precis som att han kunde läsa. Jag minns inte ens att den bilen kallades så.

Det fick mig att minnas när han var ca 3 år och jag hade köpt nya flingor hem. Jag hade inte berättat namnet på dom utan sa bara flingor. Men när han fick syn på paketet så sa han "Cheerios!"
Snacka om att jag blev snopen! Jaa!... va? Kan du läsa?
Men den gången hade han nog sett dom på reklamen på TVn kom vi på. Annars hade det varit ganska häftigt, min 3-åring kan läsa! 

Föresten så blir barnen väldigt spåkligt berikade av att gå i multi-kulti skolor. Innan var hans bästa vän ifrån Bosnien och lärde honom några ord på bosniska. Nu lär han mig ord på kurdiska, portugisiska och kinesiska. Inte illa!

--------------------------------------------------------------------------

Regn och rusk

Nu verkar "vintern" ha börjat här. Idag är det riktigt dåligt väder, blåser och regnar. Som tur var har jag bilen idag. Var uppe tidigt tidigt och skjutsade maken till tåget. Det går ju inga bussar kl 4 på morgonen, men snart öppnar dom city tunneln så då blir det lite enklare. Hursomhelst, så jag kunde alltså skjutsa barnen med bilen istället för att gå och åka buss fram och tillbaka. Skönt!

Nu ska jag skriva tenta sen lämna tillbaka en bok på biblioteket...

Ha en bra dag! 

------------------------------------------------------------------------- 

Glass ute i solen

Vi tog med oss lite gammalt bröd och barnen cyklade iväg till pildammsparken för att mata fåglarna. Det var lite kallt faktiskt men vi stod ut. Riktigt soligt och fint iallafall.



Dagens pildamms-bild. Ser kanske lite mer sommarvarmt ut än vad det var. Men solen lyste som sagt iallafall.  

Barnen försökte till och med att tjata till sig en glass ute. Men jag tyckte inte det var någon bra idé. Frös ihjäl när vi kom in i skuggan. Sen på väg hemmåt igen gick vi förbi en kiosk för att kolla om vi kände någon som jobbade där... Hon var inte där. Men dom hade glass och såklart så lyckades barnen få med sig varsin trots allt. När vi satt i solen så var det faktiskt helt ok att äta glass. Även om detta fick bli sista gången för i år. Ikväll visade termometern ynka 4 grader. Brr!

---------------------------------------------------------------------------------

Söndag

Hoppas ni har en trevlig helg!
Har haft det bra, äntligen börjar jag känna mig normal igen efter förkylningen. Skönt. Igår var vi hos svärmor sen på kvällen följde barnens kusin med oss hem. Tittade på Incredibles med barnen (för typ tionde gången) och åt en massa glass, chips, popcorn och sånt.

(Updaterar inlägget lite och slänger in en bild)



När vi var i Emiraten så köpte vi utklädningskläder till barnen. Så numera har vi vår egen Incredi-boy här hemma.
Idag är det riktigt soligt och fint här så nu ska vi ut på en cykeltur!

Hörs!

---------------------------------------------------------------


Höstpyssel

Hej på er!
Har varit enormt trött denna veckan. Så skyller dålig uppdatering på det. Har varit förkyld men nu börjar det kännas bättre. Tack och lov. Har dessutom haft väldigt mycket i skolan. Fördjupningsseminarium plus en hemtenta som ska inlämnas och redovisas nästa vecka. Har inte varit mycket i skolan men har tagit varje litet tillfälle att läsa så mycket jag kunnat.

Idag var det riktigt kallt här i Malmö, eller ja, 8 grader. Men kallare än tidigare iallafall! Redan förra veckan berättade JomJom att han varit och plockat kastanjer med dagis. Kastanjer och löv. Spännande! Den här veckan gjorde dom något kreativt av dessa...



En igelkott bland höstlöven, fastklistrade på en kartongbit. Perfekt höstpyssel, och himla söt!

-------------------------------------------------------------


Det är bara svenskar

Tänkte dela med mig av en tankeställare som min 6-åring gav mig igår. Frågade hur många svenskar det är som går i hans klass. När jag var på föräldrarmötet så tyckte jag att det såg ut att vara ganska många svenska föräldrar, men vi fick klasslistan så är det bara tre i hela klassen som har "svenska namn". Tänkte dom kanske är som honom, hälften häften. Vet inte varför det spelar någon roll, men frågade honom ändå. Han svarade att det är bara svenskar som går i hans klass. Eller två araber föresten som kan arabiska. Resten svenskar. Ja svenskar är dom ju alldeles säkert, även om deras föräldrar ursprungligen kommer ifrån något annat land. Skäms på mig.

När ska man annars räknas som svensk? När man bott här lika många generationer som kungen eller?

En annan sak, en dag när barnens kompis var hemma hos oss och skulle äta middag med oss så hade jag gjort en arabisk maträtt. Då sa pojken, som visade sig vara väldigt petig med maten, att han bara gillade svensk mat. Varpå Soso snabbt säger, jamen det här är svensk mat. För honom så är allt han gör svenskt. För han är ju svensk!

Kan inte någon ta in ett barn i riksdagen eller nåt? Gärna bredvid Sverigedemokraterna så att dom kan öppna sina ögon. Barn är öppna för allt, bryr sig inte om namn, hudfärg eller ursprung. Så länge du är snäll och inte bråkig så leker jag gärna med dig!

------------------------------------------------------------------


Nya vinterjackor

Idag har jag varit och inhandlat nya vinterjackor till barnen. Valde bort modejackor med pälskant och köpte några lite dyrare men väldigt mycket mer funktionella. Kände mig riktigt nöjd när jag kom hem med två marinblåa jackor som är vattentäta, vindtäta... ekologiska, mekologiska?



Känns helt rätt eftersom vinter i Malmö betyder regn och blåsväder och ännu mera regn.


----------------------------------------------------


Lösning på I-lands problem

Innan var tvättmaskinerna i våra tvättstugor trasiga titt som tätt. Det var så gott som alltid någon maskin som stod trasig i väntan på lagning. Väldigt frustrerande när man kommer med ett helt lass smutstvätt och bara hade en tvättmaskin tillgodo.

Vet inte hur många ggr under flera års tid jag påpekat för fastighetsskötaren att det borde finnas regler för hur tvättstugan ska skötas. Och på flera olika språk. Även om vi tycker att det är en självklarhet så kanske det finns andra som inte förstår att man borde städa upp efter sig. Respektera tvättider och sånt. Och så en sak till, vattenslagen är vara väldigt rolig att spola rent smutsiga golv med. Men sen får man ju lugna sig. Normalt tål inte elektronik att bli översköljda med vatten. Men detta förstår inte heller mina grannar. En liten illusterande bild på maskinerna hjälper inte tydligen.



Är tvättmaskinerna så här kladdiga med tvättmedel kan jag förstå att man blir sugen på att spola av dom lite.

Vilket I-lands problem. Men ändå väldigt irriterande. 
Eftersom det aldrig blev av med några tvättregler och tvättmaskinerna gång på gång stod indränkta och kortslutna i vatten så tog jag saken i egna händer. På eget bevåg (eller vad man säger) skrev jag ut en egen uppmaning. På två språk iallafall.



Och tro det eller ej, dom sitter kvar ett halvår senare och inte en enda gång har någon tvättmaskin numera stått trasig.
En slump?  


----------------------------------------------------------------


Godkväll

Hej vänner!
Jag har varit sämst på att uppdatera, men ordet trött kan man väl sammanfatta min helg med. Har varit så trött, har sovit ut ordentligt men ändå varit så trött, så trött hela dagarna. Så trött att jag gått och sneglat på sängen hela tiden. Sen har jag inte gjort så mycket annat än att snyta mig så min näsa är helt död nu. Eller iallafall röd.

Nämen lite roligheter har jag gjort iallafall. I fredags hade svägerskans lillasyster födelsedagsfest. Roligt! Träffade min granne där också, vilket sammanträffande, dom går tydligen i samma klass. Men som vanligt är jag sämst på att placera ansikten. Hälsar och ser glad ut, kan småprata en stund innan poletten ramlar ned.

Minns att vi hade en lärare i gymnasiet som berättade om när han träffat en tjej på stan, kände igen henne så mycket och tänkte att det är nog en gammal elev. Hälsade och småpratade lite en stund innan han kom på vars han kände igen henne ifrån, det var Marie Fredriksson. Hoppsan. Lite så, men inte riktigt så vimsig är jag.

I går var vi hemma hos svärmor en stund. Åt middag där och förbrukade några meter av hennes papper. Sen åkte vi hem till oss med kusinen och hans fru. Inga spännande bilder ifrån helgen tyvärr.

Imorgon ska det bli bättre uppdatering.

Sovgott! 

------------------------------------------------------  


Min tur

Så var det min tur att bli förkyld. Igår var barnen någorlunda friska igen, ingen snuva i sikte och hostan var så gott som borta. Tack och lov. Dom längtade ihjäl sig för att få gå till skolan och dagis, tråkigt att bara vara hemma och sjuka sig, så ställde vi klockan för att bege oss ut i höstrusket. Bara det att när jag vaknade var jag död. Typ. Ville inte ens prova svälja, hade så ont i halsen. Efter lite té så begav vi oss ändå iväg mot bussen.

Ja vi tar bussen till skolan. Tre hållplatser, men jag skyller på att barnen inte orkar gå. Särskilt på morgonen. Särskilt nu på hösten. Sen tar jag och Jomi bussen tillbaka till dagis. Två hållplatser. Men då är det ju gratis. Och bussen går varje 5 minuter så... Plus att dom älskar att åka buss, iallafall korta sträckor. Ser till att sätta sig på varsitt säte så att dom har varsin knapp att trycka på när vi ska av. Jomi brukar vinka till ankorna vid pildammsparken, sen är vi framme. Ja men sen när det är bättre väder, varmare och allt det där, då ska vi nog minsann gå. Men det blir då det.

När jag kom hem var jag så trött så trött så jag ville bara gå och sova resten av dagen. Men det gjorde jag förstås inte. Läste, lagade lunch. Sen kom maken hem och jag tog bilen och hämtade barnen. Puh. Nu vill jag bara dricka något varmt, ta en varm dusch och hoppas att jag mår bättre imorgon!


---------------------------------------------------------


Sverigedemokraterna

Alla ska väl ha någon åsikt om dom så här kommer min!
Min uppfattning är att dom vann många röster för att dom som enda parti (rätta mig om jag har fel) ville reglera invandringen. Dom hade knappast fått så många röster om dom andra partierna tagit upp frågan mer. För låt oss erkänna att invandringspolitiken i detta land inte fungerar särskilt bra. Men Sverigedemokraterna vill ju inte bara reglera eller begränsa invandringen, dom vill ju skicka hem dom som redan bor här också! - "Med morot och piska". Och "En muslim kan inte vara svensk" Vem var det som sa det intelligenta uttalandet? Jo en Sverigedemokrat. Undrar verkligen om alla deras väljare verkligen vet vad dom står för. Egentligen. (Och undrar vad jag ska börja klassa mig som då om Sverigedemokraterarna fick bestämma?)

Ta bara det som hände häromdagen med Åkesson och gänget, i folkdräkter, i kyrkan som dom pratat sig så varma om. Demonstrativt gick dom ut mitt under predikan för att biskopen pratat om människors lika värde. Ja det var ju verkligen en "fin demonstration". Håller resten av deras väljare med? Alla är inte lika mycket värda eller, varför tog dom annars illa vid sig?

Biskopen själv blev förvånad, predikan ska handla om något aktuellt som berör människor och som samtidigt har ett kristet budskap. Alla människor är lika mycket värda. Men Jimmie Åkesson blev upprörd. Igen och igen och igen gör dom bort sig. Men dom har ändå sina anhängare. Skulle vara roligt att höra hur dessa resonerar faktiskt.

Sen undrar nu jag hur Sverigedemokraterna och Kyrkan ska bli vänner igen? Eller var det vänskap från en sida kanske? Och bara när det passade Sverigedemokraterna. När man pratade om svenska traditioner var kyrkan hyllad. Men sen när värdegrunderna började komma in så passade det inte längre.

-------------------------------------------------------------------------

Tvättar i smutsstugan

Tvättar idag. Och som alltid när man kommer ner i tvättstugan så blir man inte på bra humör. Tvättstugan är snarare en smutsstuga. Det värsta är inte att våra grannar är smutsiga, oförståndiga eller lata. När vi klagat hos hyresvärden att det inte finns några regler för tvättstugan eller några vettiga städredskap att använda sig av fick vi till svar "Det var rent när vi var där och kollade. Vi sätter kontinueligt in städmaterial, tyvärr brukar den omgående försvinna" 

Hahahaha, vilket skämt! Vi har bott här i mer än 4 år med småbarn. Har snittat på flera tvättider i veckan. ALDRIG har det funnits bättre städredskap än dessa. Är man lite kreativ så kanske det går?



Eller vänta, från början tycks jag minnas att det fanns ett mopphuvud utan skaft också. Men nu har detta blivit "stulet" också. Hm. Undrar vilken av mina grannar som har ett helt lager av städutrustning hemma? 

--------------------------------------------------------------------- 

 


Förkylda

Hej svejs pappersservetter!
Det är fortfarande snuva och hosta som råder här hemma hos oss. Har haft barnen hemma hela veckan och det blir hemma imorgon också. Jomi skulle väl egentligen kunna gå till dagis, men det är ju bättre att han får vila upp sig lite till också. När jag ringde till dagis så sa dom att dom hade fullt upp med att torka små näsor där också så lika bra att vara hemma.

Soso hostar för fullt så jag hoppas att det blir bättre imorgon annars får det bli ett besök på vårdcentralen så att han kan få recept på sin gamla medicin. Det var länge sen han behövde ta inhalatormedicinen så receptet har gått ut.

Jaha, och så så har min fina dygnsrytm vakna-tidigt-sova-normal-tid förstörts. Jag har inte sovit länge på morgonen men blir ändå inte trött på kvällen... Så vad ska man göra. Ska gå och läsa lite nu i sängen och hoppas att John Blund kommer snart.

Sovgott!

-------------------------------------------------------------


Dadlar

När vi var i Emiraten så tog med med oss en hel massa dadlar hem. Där finns det ju dadelpalmer precis överallt. Längs med de flesta vägar hade dom dadelpalmer i mittrefugen. Vi såg massor massor massor med dadlar. Men dessa plockade dom såklart inte. Enligt vår emirat-bekant så var det bara fattiga som plockade dom längs vägen. Men knappt det.

Dadlar som vi tycker är en lyx vara här nästan och färska dadlar finns bara under sommaren. Där ville dom bli av med dom bara. Mycket av dadlarna blir t.o.m. djurmat.

En dag i Emiraten såg makens bror en man med lastbil som hade en massa dadlar, han frågade vad han ville ha för en låda. Och han fick en låda, men ville inte ha något alls i betalt. Det kändes verkligen lyxigt att mumsa dadlar, gratis är gott också eller.

Han fick t.o.m hans nummer så dagen innan vi skulle åka så kom han med en ännu större låda. När vi kom hem så delade vi ut till familjen. Väldigt uppskattad present faktiskt!

Såhär ser dom ut från början. Hårda och torra (sådär så att dom fastnar lite på tänderna). Sen är det bara att vänta på att dom ska mogna...



...och efter någon vecka utanför kylen så har dom blivit mogna. Riktigt mjuka och söta!



Inte så vackra, men det är precis såhär dadlar ska se ut.

----------------------------------------------------------

Helgen

Hoppas ni haft en bra helg!
I fredags kom Mimo och hennes familj och hälsade på, plus att barnen hade en kompis här som sovde över.

I lördags följde Soso med när kompisen skulle hem. Jag och JomJom gick på stan med svägerskan och hennes döttrar. Gick lite på loppis och sen till Triangeln. Flickorna har börjat bli stora nu, snart 13 och 9 år gamla. Äldsta skulle köpa en ny vinterjacka men det var inte det lättaste. Vi hittade massor av fina jackor, men hon hade såklart redan en bestämd bild av hur hon ville den skulle se ut och inga uppfyllde dom kraven... Förutom en viss speciell som hennes mamma tyckte var alldeles alldeles för dyr. Väntar bara på att Soso vägrar ta på sig det jag köper hem och ska ha märkeskläder och annat. Efter att vi tröttat ut oss på stan så åt vi lite, sen satt vi hemma hos oss resten av kvällen.

Igår rådde det sjukstuga här hemma. Soso väckte mig på morgonen och sa att han mådde illa, han hade fått feber. Både han och JomJom hostade förfullt så det blev till att sitta hemma och kurera dom små. Idag mår dom bättre, tack och lov. Lämpligt nog hade dom ledigt ifrån skola och dagis iallafall. Studiedag.


--------------------------------------------------------

Turkbad

Hej på er!

Idag har jag varit och badat och bastat på turkbadet i Aqvakul här i Malmö. Visste inte ens att dom hade en särskild kvinnoavdelning, men det hade dom tydligen så åkte dit efter skolan. Vet inte vad som var turkiskt med det, men dom hade ångbastu, "torrbastu" och en relaxhörna med svagare värme. Sen hade dom en pool med kallt vatten. För mig känns bastubad och kallvatten mer finskt än turkiskt? 

Hursomhelst det var riktigt skönt faktiskt, bastade ångbastu och badade riktigt kallt vatten för att få blodet att cikulera ordentligt. En sak som jag dock inte förstår är varför man ska basta naken? Fanns flera skyltar om att man måste vara naken i bastun. Jag trotsade dock förbudet, ajjabajja. Om någon vet det så får ni gärna upplysa mig! 

Kändes som att jag varit på ett träningspass efteråt. Är helt seg nu, men måste röja upp lite här och sticka iväg och handla några saker. Sen kommer Mimo och hennes mamma på besök ikväll. Det ska bli roligt, länge sen sist!

Hörs!

-------------------------------------------------------------------

RSS 2.0