Jag hostar

Mina barn är så olika varandra man kan bli. På väldigt många saker iallafall. För det första så är dom inte det minsta lika varandra. Tycker vi iallafall. Soso är lik mig och JomJom är lik sin pappa. Det enda dom är lika på är hårfärgen. Ibland tänker jag att dom kompletterar varandra genom att vara olika. Det kanske stämmer?

Soso har fått diagnosen infektionsutlöst astma sen han var riktigt liten. Nu har dock hostningen och lunginflammationerna minskat vid varje förkylning. Tack och lov. Men jag brukar förebygga genom att ge honom Bisolvon vid första hostning. Typ. Bara för att det inte hostan ska hinna bygga upp sig, bli värre och kräva mer medicinering och ta längre tid att bli av med, ja ni förstår.

Eftersom han måste ta medicinen så avskyr han den. JomJom däremot tycker om den! Idag efter middagen så hörde jag på hans röst att han lät lite hes, han hostade några ggr. Och så frågade jag om han har hosta? Då sken han upp och sa -Ja mamma jag hostar, kan jag få medicin? Snälla!

När Soso tar medicinen brukar vi ladda upp med saft som han kan dricka direkt efter. Ändå brukar han få kvälvningar av den för att han tycker den är så äcklig. Idag när JomJom drack den, - Åh, gott!

Så olika man kan vara alltså!

För övrigt så har vi klarat oss ifrån förkylningar här hemma såhär långt. Tack och lov. Hoppas att vi kan hålla oss friska också framöver. Har köpt hem en massa frukt som vi äter varje dag, sägs ju hjälpa med lite extra vitaminer för att hålla immunförsvaret i trim.

----------------------------------------------------------------------


Är du beredd?

Nej jag är inte beredd! Fyyy vad jag frös i morse när jag gick med barnen till dagis och skolan. Måste fram med vinterjackan snabbt nu. Kollade på termometern när jag kom hem (lite sent då kanske) och den visade 9 grader. Men lite isvindar på det så finns det ingen höstjacka som hjälper. Igår pratade jag med pappa och dom hade haft minus 5 grader där uppe i norr. Ja ja, men här blåser det ju jämt och ständigt så det blir mycket kallare än vad termometern visar. 

På dagis har dom satt upp en lapp på dörren...Så att man ser över barnens kläder, dom är ju ute i ur och skur. Lite svårt att ta ett kort genom glasrutan på dörren men tyckte det var så kul bild!

------------------------------------------------------------------


Gympa

Idag har Soso premiär-använt sina nya innegympa skor. Eller ja, premiär någon annanstans än hemma. Han har haft på sig dom varje dag här hemma men idag var vi iväg till en brottingsklubb och lät dom börja på barngympa där. Två gånger i veckan ska vi ta med dom dit så dom får leka och öva på lite brottningssaker. Kullerbyttor och lite sånt. Kanske dom går i deras pappas fotspår? 

Dom tyckte det var riktigt kul iallafall. Och vi tyckte det var riktigt kul att se dom gympa. Så kul så att man började skratta ett par ggr, det hade man ju inte förutsett. Eller är det bara jag som är lite konstig. Hehe.  


---------------------------------------------------------


Tråkigt

Kan väl sammanfatta den här dagen.Tråkigt. Känns riktigt deppigt att det är så trist väder. Har bara varit hemma. Maken ute på seminarium sen i morse. Fryser än fast jag håller mig inomhus.

Föresten jag och barnen gick ut för att handla på Lidl. Busungarna sprang omkring, ville kappköra med korgen, tillslut hotade jag med att ställa in köpet av deras favorityouhurt. Då skärpte dom till sig faktiskt. Plockade ner yoghurten i korgen och gick vidare. Trallalaa, till och med JomJom var lugn och gick så fint två meter bakom mig på väg mot kassorna. får jag en tillsägelse av en ur personalen att hålla i min son! Que? Han som hållt sig så lugn en lång stund (5 minuter är ju en ganska lång stund för en 4-åring).  

Minns när jag själv jobbade i butik hur man fick höra både det ena och andra mest konstiga och korkade kommentarer. Ungefär så kändes det idag också när jag fick den tillsägelsen. Personalen måste ju haft en dålig dag, eller bara bitter på livet i allmänhet.

Nä nu ska vi rycka upp oss lite och åka iväg till makens bror och hans fru.

Hörs!

---------------------------------------------------------------------


Talking Tom

Hej vänner!
Idag har vi varit ute på stan. Först följde vi med maken till en akupunktur man. Master Ho. Min man har länge haft problem med hans axel och lårmuskel. Muskelspänningar och annat p.g.a. mycket träning som inte har blivit det minsta bättre av massage eller vila ifrån träningen. Så nu hade han fått tips om ett akupunktur ställe som 100% gör förbättring. Värt att prova. Så nu har han varit där flera ggr och mycket riktigt så har det blivit mycket mycket bättre. Han gav t.o.m. en garanti att om han inte blir bra efter avtalad behandlingen så får han gratis behandlingar efter det.

Hursomhelst, efter att vi väntat ut maken så gick vi en runda bland affärerna på gågatan. Köpte bl.a. innegympa skor till Soso så nu kan vi pricka av det i "måste köpa listan". Sen åkte vi hem till svärmor på middag. Hans systrar med barn var också där, bror och fru plus kusinen och hans fru. The more the merrier!

Nu är kusinen och hans fru här, röker vattenpipa. Har köpt med oss jättegod färsk vindruve tobak ifrån Emiraten som är supermild. Leker lite med Iphone. Det finns en app man kan ladda hem som är hur kul som helst.

 

Talking Tom. Har ni inte provat den måste ni göra det om ni har Iphone. Katten härmar det man säger med en överrolig röst. Satt och skrattade ihjäl oss ett tag ;)

Nu ska jag gå och vara social igen. Hörs!

-----------------------------------------------------------------------

Snurriga mamman...

...känner jag mig som idag. Igår hade vi lugnaste dagen någonsin, typ. Sov ut, tog det lugnt inga måsten eller inplanerade saker. Bara lugn och ro. Himla skönt faktiskt! Sen på kvällen när jag skulle gå och sova, kommer jag ihåg att min stora skolkille ska ju ha gymnastik på fredagar. Förra fredagen kunde vi ju skylla på att vi inte visste om det. För det gjorde vi ju inte heller då. Men sen dess har jag fått en hel lunta med papper och olika broschyrer ifrån skolan, inklusive schemat och information om vad dom behöver till gymnastiken. Förutom t-shirt och byxor, innegympaskor med ljus sula. Och då borde man ju ha hunnit gå och köpa ett par ganska lätt, finns inga ursäkter egentligen eftersom vi bor granne med ett av stans största köpcentrum. Hm. Men jag har glömt!

Får väl göra det bästa av situationen det är väl inte hela världen. Så vandrar vi i väg mot skolan i morse, är där strax innan 8:10. När vi kommer innanför dörren så kommer jag ihåg att på fredagar börjar han kl 9. Aa men nu då, nu börjar jag känna mig som snurriga mamman på riktigt. Jag som tittade på schemat senast i morse för att kolla när han hade gymnastik, om jag skulle kunna hinna springa iväg och köpa ett par skor och komma till honom med dom på skolan sen. (Ställde in den idén dock för att han måste ju prova skorna, och dessutom har jag verkligen inte tid idag!)

Måste börja skriva mer i min kalender känner jag nu. Min mentala kalender kan inte innehålla hur mycket som helst verkar det som. Kom ihåg att köpa innegympaskor till nästa vecka.

Nu ska jag slänga ihop lite lunch lite hastigt och lustigt sen iväg till skolan för att ha seminarium.

Trevlig dag!

-------------------------------------------------------------

Sova ut

Nu har vi kommit in i rutinen här hemma med tidiga mornar. Innan klev vi upp vid 8 tidigast för att vara på dagis 9:30. Nu är väckarklockan ställd på 6:30 så att vi är på skolan kl 8:10. Idag åkte jag till biblioteket efter att jag lämnat barnen för att hämta en bok som jag reserverat, sen hem. Jag tog bussen också vilket kändes som att det tog en evighet. Ändå var jag hemma innan kl 10. Väldigt vad mycket man kan hinna med bara man kliver upp lite tidigare!

Jättefint och soligt väder är det här i Malmö idag iallafall, riktigt uppiggande!  

Jag ska inte sticka under stolen med att jag är ut-trött sen. Jag som normalt brukar vara en riktig nattuggla. Men imorgon har jag inga föreläsningar, Soso har studiedag så då ska vi passa på att ta en lååång sovmorgon!

Fast efter att ha läst dom här löpsedlarna kan jag inte riktigt bestämma mig för om det är skönt att sova eller inte...--------------------------------------------------------


Illegala invandrare

När vi flög ifrån Istanbul till Köpenhamn så fick vi erfara att vi som genom en "slump" var några av de få som blev rutinkontrollerade. Maken och jag gick först med barnen medan brorsan och hans fru inte orkade stå och köa och väntade till sist innan de boarda planet. Ändå lyckades vi pricka in så att vi allihopa blev rutinkontrollerade. Våra makar är alltså irakier och "lite mörka" hmm, tillskillnad kanske mot ljusa turkar och danskar. Och så jag och svägerskan har slöja. Potentiella illegala förmodligen. Nåja.

Rutinkontroll av pass innebar att de tog fram förstoringsglas, skrapade, höll dom emot solen, vände och vred, baksidan kanske kan vara förfalska åtminstone, kollade ännu noggrannare i förstoringsglaset, skrapade lite till... Eh OK först tyckte vi det såg lite kul ut, men efter en himla massa skrapande så kändes det inte lika kul när alla andra bara gick förbi.

När vi kom fram till Köpenhamn klev vi bara ut ur planet och så var det passkontroll igen. Inget skrapande, men passkontrollanten frågade om jag var svensk, kan du prata svenska? Och frågade om det var min son jag gick med. Ja jag klarade provet! ;) Ingen illegal invandrare, men man börjar nästan känna sig som en när man står och ska visa passet i tid och otid.

Minns att vi skojade innan om att svärmor, som inte kan mer än hej och hejdå på svenska, blev utfrågad i Syrien en gång innan hon skulle resa till Sverige om hon verkligen bodde där. Kan du säga några svenska städer hade passkontrollanten sagt till henne, varpå hon svarar "Rosengård, Ramel väg, Bennets väg" hahaha, som tur var kunde han inte dessa städer och hon kom igenom.

--------------------------------------------------------

 Update blomman

Innan vi åkte på semester skrev jag om min fina blomma (läs inlägget här) som jag befarade skulle döden dö när vi var bortresta en månad. Hur blev det då. Maken gav faktiskt nyckeln till hans bror. Och jag måste säga han klarade uppgiften bra, blomman lever! Blev helt chockad när jag kom hem, där stod den så prunkande grön och färgglad som aldrig förr.

Bildbeviset:Man tackar!

Hade några presentkort som jag väntat och väntat (delvis glömt bort) att köpa något för. Fick dom för inte mindre än 3 år sedan. Så länge har jag väntat på att lösa in dom. Påminde mig själv i somras att köpa något när vi kom hem från semestern. Presentkorten gällde bara i 3 år också, så på dagen sista dagen att utnyttja dom köpte jag fyra stora gröna växter. Precis min stil, sista minuten.

----------------------------------------------------------


Rösta på socialen?

Igår var jag och röstade. Satt häromdagen hemma hos svärmor och blev att vi började prata om att det är val. Rösta på socialen! sa hon. Hur ska vi klara oss annars? Eh... alla partier vill faktiskt ha kvar socialbidraget. Sen såg jag att Sydsvenskan skrev att många invandrare trodde att Skånepartiet var ett muslimskt parti. Skånepartiet som fullständigt vill utrota Islam och som hånar Mona Sahlin för att hon gillar muslimer (på deras brev man fick hem var det en stor bild på Sahlin med slöja). Men många som inte kunde läsa trodde att det var en seriös bild och att partiet t.o.m är muslimskt. Valarbetare som pratat med folk som röstat på Skånepartiet hade sett flera göra samma sak och det var helt klart ett väldigt stort missförstånd. Flera hade också tagit fel lappar för att Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna ser ganska lika ut.

En liten reflektion då bara: Ringer inte detta några varningsklockor? Om massor med invandrare har noll koll på svenska språket, eller så pass liten koll, att de röstar på något helt annat än var de tror är detta normalt? Borde inte Sverige sätta mer press på invandrare att lära sig svenska? 
Jag tycker inte alls att Folkpartiets förslag på svenskatest innan man kan få medborgarskap är någon dum idé. Hur ska man kunna leva och verka i ett land om man inte kan språket? 
Visst är det schysst att vara snäll, men Sverige har blivit alldeles för snällt och mesigt att allt för många bara utnyttjar det istället.
Jag röstade på inte på Folkpartiet men väl på Alliansen så känner mig nöjd faktiskt nu när som vunnit. Tror att dom är bättre för Sveriges utveckling. InshAllah.

Lite skrämmande att Sverigedemokraterna fick så många röster, men dom blev kanske hjälpta då av inte så läskunniga invandrare får man hoppas. Men EN sak har tyvärr Sverigedemokraterna delvis rätt i, och detta har vi suttit och pratat om i min egen mans familj som också kommit hit som invandrare, Sverige kan inte ta emot invandrare på samma sätt som vi gjort hittills. Alla som bor i Malmö kan vittna om att det fungerar inte med hur-många-invandrare-som-helst på ett och samma ställe. Och nu pratar vi nyanlända och icke-integrerade invandrare såklart. Tror på Norges modell, nyanlända blir anvisade en kommun och får introduktions bidrag, vill de flytta till en annan får dom försörja sig själva.

Lite politik prat blev det visst nu, men svårt att låta bli...

---------------------------------------------------------

Lördag

Hej hoppas alla har en riktigt trevlig helg!
Känns som att min vecka precis börjat (efter att vi kom hem) och så blev det helg, prefekt! Har passat på att tvätta och städa en massa. Behövdes. Det är kallt och grått ute så har inte alls någon lust att gå ut men ska gå en stund till svärmor.

Lite depression känns det att det är så kallt och grått nu. Och att man nu måste vänta cirkus 7 månader på sol och värme igen? Nåja, satsar på att plugga mycket så jag har nåt att göra iallafall. 

Hörs! 

---------------------------------------------------------- Burj al arab

När vi var i Dubai så besökte vi endel kända platser. Känns konstigt och lite overkligt att vara på plats och se alla byggnader som man sett på TV och bilder så mycket innan, att sen se allt i verkligheten!

Var till Mall of the Emirates, stor Galleria som mer liknade en stad, fast inomhus. Mest känd för att den har en skidbacke i ett jätterum där det är minus 3 grader. Vilken skillnad mot utomhus där det var 45 grader plus!

Sen var vi och kollade på Burj al Arab. Dubais kännetecken, världens enda 7-stjärniga hotell.Nöjde oss med att titta på håll. Blev inget hyra hotellrum där den här gången...

Sen var vi till Dubai Mall. Världens största galleria med 700 affärer! Nej vi gick inte runt hälften, och köpte inget. Affärerna var "inte normala", alltså det var bara jättefina affärer som sålde jättefina saker och märkeskläder. Iallafall de som vi såg. Chanel, Dior, Louis Vuitton mfl... Föresten en affär hade vi nog kunnat handla i - H&M :D men känns inte så lockade att gå i en affär som man likaväl kan gå i hemma.

Värmen i Dubai var helt annorlunda mot för i Al Ain, än fast termometern visade ungefär samma så kändes det mycket varmare i Dubai. Luften är mycket fuktigare eftersom Dubai ligger vid havet och Al Ain i öknen.

Och vad är det med Dubai egentligen, det är faktiskt ett ställe som man måste åka till! Vill tillbaka också eftersom vi inte såg alla sevärdheter. Även om det var roligt att vara i ett muslimskt land under Ramadan så finns det så mycket man vill se och göra när man är i Emiraten första gången och under Ramadan vill man ta det lugnt så det gick inte riktigt ihop.

Och Dubai vill verkligen slå rekord på många sätt:

* Världens största galleria, Dubai Mall 700 butiker
* Världens största akvarium (i Dubai Mall) med en tunnel som man kan gå igenom
* Världens största byggnad,  Burj Khalifa 823 meter högt
* Världens största fontän, framför Burj Khalifa men jättefint vattenspel med musik varje dag från kl 19
* Världens enda 7-stjärniga hotell, Burj al Arab

Kanske finns fler rekord också men det var dessa vi prickade in. Det var en upplevelse iallafall att vara där. Något att pricka av "saker man bör ha sett".

---------------------------------------------------------------


Trevlig helg

Idag hade jag en massa saker inplanerade. Soso till skolan kl 8,10. Jomi till dagis klockan 9. Sen bussen till biblioteket för att låna böcker. Till högskolan för föreläsning kl 10. Ställde klockan på 6 (väldigt ovanligt tidigt för mig) och gick och la mig tidigt, kl 22, eftersom jag var dödstrött. Hade väl sovit... en timme ungefär på flygplanet ifrån Dubai till Istanbul? Typ. Kändes det som. Sen knappt nåt alls från Istanbul till Köpenhamn. När jag la mig i sängen var det som en dröm! Sov som en stock, bokstavligen för trots att jag sovit länge och väl när klockan ringde så hörde jag den inte alls. Istället kom Soso in och väckte mig vid 9 och sa att han ville ha frukost. Panik! Snabbt upp, gav barnen frukost medan jag gjorde mig i ordning.

Ringde skolan för att säga att vi försovit oss, sen började vi gå mot dagis. Allt gick bra iallafall. Soso hade fotografering precis idag också, men han hann med på den också. Kände mig som världens sämsta mamma ett tag men det löste sig ju. Hann inte med att låna böcker men tar det imorgon istället.

När vi gick ifrån föreläsningen så önskade flera trevlig helg, lite tidigt kanske, men vi ses ju inte imorgon. Nåja, tänkte på att i muslimska länder så är det ju helg nu. Torsdag är sista arbetsdagen sen är fredag och lördag helgdagar. Söndag är alltså dom deras måndag, första arbetsdagen. På arabiska så heter veckodagarna Söndag = Ahad (som också betyder ETT) Måndag = Tnenein (TVÅ) Tisdag = Tlatha (TRE) Onsdag = Arbiah (FYRA) Torsdag = Chamis (FEM). Lätt att komma ihåg, men ändå lite förvirrande.

Nä, nu ska jag gå och ändra ringsignalen på väckarklockan och hoppas att jag vaknar till den imorgon.

Hörs!

----------------------------------------------------------------


Semestern slut

Nu är vi hemma igen. Alhamdulillah. Känns skönt att vara hemma och få ordning på allting. Både packningen och vardagen. Nu är allt som vanligt igen och det känns faktiskt roligt det också! Gissar att det är en del av poängen med att ta en semester också.

När vi landade i Istanbul var det 23 grader på morgonen och väldigt kallt tyckte vi. När vi landade i Köpenhamn 15 grader och blåsigt och ja vi frös ihjäl! Tack och lov allt bagage kom fram helskinnat. Hade inte mindre än 8 väskor och en jättekartong (brorsan och hans fru passade på att köpa barnvagn på Ramadan-rean). Bara att få med oss alla väskor från bandet, till tåget, ut från tåget och planera hur alla väskorna skulle komma hem i någon normal bil? Till flygplatsen i Dubai hyrde vi in en kille som hade pickup så att alla väskorna skulle få plats på flaket. Som tur är bor vi nära tågstationen så vi körde en bil och en taxi istället.

Var hem och packade upp sen åkte vi till svärmor och åt middag. 

Imorgon börjar (den nya) vardagen, för det första ska Soso börja skolan. Förskoleklass. Sen Jomi till dagis, ett år äldre känns det som eftersom han inte längre kommer vara i den minsta gruppen. Jag ska till skolan, ny kurs. Ja allt blir lite extra spännande imorgon. 

Men först ska jag sova! Finns en sak som jag längtat väldigt mycket efter och det är min kudde!  Både när vi varit i Syrien och nu i U.A.E så har kuddarna mer liknat jätte tegelstenar. Vet inte vad deras nackar är gjorda av? Funderar starkt på att packa ned kudden nästa gång.

 Sov gott!

-------------------------------------------------------------

Burj Khalifa

Hej på er!
Nu är vi inne på sista dagen, och sista timmen här i U.A.E. Snart åker vi mot flygplatsen i Dubai för att bege oss hemåt. InshAllah. Har haft det jättebra här men det känns ändå skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst. Och hoppas jag säger samma sak när vi kommer hem. Nu är vi vana vid varmt varmt. Nu har det blivit lite svalare på kvällarna, ca 30 grader. Svalare? Det är ju högsommar värme i Sverige! Ja misstänker att vi kommer frysa ihjäl när vi kommer hem.
I helgen, under Eid, så åkte vi till Dubai och såg en massa olika saker som man ska se när man är där. Det var verkligen en upplevelse! Var bland annat i Dubai Mall, världens största galleria med 700 affärer. Nej vi gick inte runt hela utan var där mest för att titta lite och sen satt vi på ett cafe utanför framför Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Det var verkligen jättefint! Varje 10-15 min så startade dom ett vattenspel i en konstgjord sjö framför Burj Khalifa. Vattnet dansade i takt med musiken, hur vackert som helst!
Passade på att ta lite kort innan solen gick ned också, svårt att få med hela tornet när man är nära bara...
Och från lite längre håll så att man ser hur väldigt mycket större den är jämfört med de andra byggnader som också de egentligen är väldigt stora de också...
Hörs vänner!
--------------------------------------------------------------

Eid Mubarak!

Idag börjar Eid, Inshallah. Ramadan är slut, lite tråkigt faktiskt. Men det är roligt att fira! Igår var vi och badade vid berget som jag skrev om innan, tänkte först åka in till stan men ångrade oss ganska snabbt. Alla verkade vara ute och på väg till stan. Fick veta att köerna in till stan kunde ta upp till en timme! En väg som brukar gå på 10 minuter annars. Varje familj här har 4-5 bilar, en till varje familjemedlem som har körkorts åldern inne, typ. Då kan man förstå att det blir många när alla vill ut.
Åkte och badade och tog det lugnt istället. Efter badet satt vi på ett café precis bredvid och var helt avslappnade bara. Idag ska vi ut till ett Tivoli här i Al Ain.

Hoppas alla som firar Eid har en riktigt Trevlig Eid!Jobba här?

Häromdagen gjorde vi något som vi inte trodde när vi kom hit. Hans bror ville redan innan vi kom hit prova söka jobb här i Emiraten. Han är ju utbildad kemist. Men maken har ju ingen högskole eller universitets utbildning och ska man jobba här utan utbildning kommer man längst ned på näringskedjan. Inget att sträva efter alltså.
När vi kom hit så kom maken snabbt i kontakt med en en BJJ klubb (han tränar Braziliansk Jiu Jitsu) först i AbuDhabi sen visade det sig att det finns en klubb här i Al Ain också. Lyckan var gjord, så han har varit och tränat flera dagar i veckan där.

Hursomhelst, hans hans tränare här i Al Ain tyckte att han var duktig och frågade om han inte var intresserad av att söka jobb som instruktör här eller i AbuDhabi. Att få ett sånt jobb innebär inte bara bra lön utan även hyra av hus och bil av nyaste årsmodell ingår i jobbet (!)
Så nu har vi översatt hans CV till engelska. På måndag har han fått intervju. Det kanske inte är så seriöst. Ska man vara tränare eller instruktör brukar man ha brunt eller svart bälte. Men här var de intresserade av honom även fast han har lila för att han kan arabiska. De flesta tränare här är ifrån Brasilien.

Men mina vänner och kära familj behöver inte sätta i halsen nu! Det är inte seriöst, hoppas kan man ju alltid. Och nog är det väl värt ett försök. Han hade nog i tanke innan att träna tills han får svart bälte och sen öppna en egen club. Så det är en dröm iallafall. Men kanske det inte blir sann ännu. Nu vet vi att det finns möjligheter här iallafall.
----------------------------------------------------------------------------------

Handlat slöjor

Hade hoppats att jag skulle kunna köpa med mig en massa slöjor härifrån. Men det har varit lättare sagt än gjort. De flesta här går ju i svart bara alltså finns det 100 varianter av svart att välja på. Sen är Galleriorna och slöjaffärerna här är s*dyra! En slöja, svart med några stenar eller nåt i ena kanten - motsvarande 200 kr! Nej tack, vi som klagar på att slöjorna i Sverige är dyra. Även om detta nu råkar vara någon jättebra kvalité, vad spelar det för roll när jag inte fattar vad det är för superkvalité? hehe
Har promenerat runt på affärsgatorna i stan istället och hittat "Gift shops" alltså de som har allt och lite till. Där har vi hittat en massa färgade slöjor också, men då har det istället varit ett ihopsläng av allt möjligt. Väldigt varierande kvalité och svårt att hitta något fint. Igår var jag och svägerskan och plockade och bläddrade bland en massa slöjor i inte mindre än tre olika gift shops och nu har jag äntligen samlat på mig lite slöjor som var riktigt fina faktiskt. Och framförallt, bra pris! Så nu är jag nöjd.
Så nu är det bara att lägga in en beställning! ;) Skojja bara, alla är inte till mig.
Har börjat planera inför Eid som blir nu till helgen, InshAllah. Tänker åka en heldag till Dubai så vi kan gå och shoppa och titta, sen gå på ett lekland som vi fått rekommenderat!
--------------------------------------------------------------------------

Mera mat

Hej på er!
Senaste dagarna har vi faktiskt lagat maten hemma. Igår lagade vi marget bamje (gryta med okra). Har aldrig längtat efter den maträtten så mycket innan. Är så trött på ris nu så vi åt den med ett speciellt tunnt torkat bröd som dom brukar äta tshrib med här. Alltså vi hoppade riset och åt grytan med brödet istället. Tshrib heter det på arabiska. Dopp i grytan på svenska?
Vill inte äta snabbmat till fotor. Annars finns det gott om amerikanska snabbmatskedjor här. Varje köpcentrum har en food court med alla tänkbara och ute på stan är dom lite här och var också. McDonalds, Burger King, Hardees, KFC, Pizza Hut och så Starbucks, Dunkin Donuts och Baskin Robbins. Fler amerikanska kedjor än Sverige till och med... nästan så att man skulle kunna tro att araber gillar USA?
Föresten att laga mat på gasspis är inte min grej, för det första så hoppar jag till varje gång jag ska tända den. Man måste ju vara snabb med att tända när man skruvar på gasen annars blir det ju värsta flamman. Sen idag brände jag mig på handtaget till grytan. Handtaget är ju vi vana vid ska vara helt ofarligt att ta i, men på en gasspis så sprider sig värmen mycket mer än man tror.
----------------------------------------------------------------------

Lagat mat

Varenda dag i snart tre veckor har vi ätit ute. Flera dagar har vi i och för sig varit hemma hos deras kompis familj på middag. Men det känns ändå som att vi ätit samma samma. Inget fel alls på maten, men inte varje dag! Kött med ris eller kyckling med ris... Och ofta har dom ingen soppa som vi är vana med att äta varje dag nu under Ramadan. Linssoppan. Och har någon restaurang soppa så är den inte god, kräsen man är, hehe. Den ska ju smaka som man är van ;)
Nu känner vi oss ganska trötta på ute-mat så idag var maken ut och handlade så att vi lagade middag hemma. Blev fisk och så gjorde vi soppan! mmm

--------------------------------------------------------------------

Al Ain Mall

Hej vänner! Lite dålig uppdatering, men internet uppkopplingen är trög och många som vill ha datorn här, hehe. Har suttit och laddat in bilder till bloggen och den tog en himla tid. Tänkte visa er lite mer hur det ser ut här i Emiraten.
Galleriorna här är riktigt fint dekorerade här så måste ju visa er det. De flesta Gallerior har dessutom ett stort "lekland" för barn (och vuxna också för den delen) men alltifrån spelautomater i alla tänkbara former och fånga-nallar-automater till berg och dalbana, radiobilar och klätterland och hoppborgar/stora uppblåsta rutchkanor till dom mindre.
Igår var vi i Al Ain Mall där dom har ett riktigt stort lekområde som blivit barnens favorit, Action Zone. Det går inte att ta minste på att det är Ramadan nu. Ramadan erbjudnanden eller Ramadan REA. Och vill man kan man åka lite skridskor också...
Och några klassiska symboler för arablandet, en kaffekanna och kamel...
Det är roligt bara att gå omkring!
-----------------------------------------------------------------------------

På Zoo

Häromdagen (eller häromkvällen) var vi på djurparken här i Al Ain. Fick bland annat se vita lejon.
Lejonkungen


Det är kanske inte optimalt att gå på Zoo på kvällen, även om man såg djuren så sov ju endel, andra var väldigt svåra att ta kort på. Tänkte först (några sekunder) att vad synd det är om djuren eftersom det är så varmt på dagen, men sen kom vi ju på att dom kommer ju ifrån Afrika alltså är dom vana vid värme. Hehe.
-------------------------------------------------------------------------

RSS 2.0