26 April

Helt sanslöst vad härligt väder det har varit i helgen!
Igår var det stålande solsken igen och vi var ute  i Tallriken i Pildammsparken. Det var fullt med folk som grillade, solande, lekte med hundar, lyssnade på musik, spelade fotboll mm. Och så makens och hans vänner som hade hämtat träningsmattor och rullade. Eller vad man säger, submission brottning.

Jag passade på att plugga inför tentan jag ska ha den här veckan. När dom hade tränat klart så startade vi grillen och grillade lite av varje. Barnen hade riktigt roligt och hade full fart hela tiden. Det blev en riktig ute dag hela dagen!

När vi kom hem så hann dom bara duscha sen somnade JomJom direkt i soffan medan jag höll på att förbereda deras kvällsmacka. Trötta men glada!

Idag var dom tillbaka till skolan och dagis igen efter påsklovet. När jag hämtade dom på eftermiddagen så åt vi bara middag sen åkte vi till svägerskan. Barnen lekte ute på gården medan vi tog en liten promenad. Så skönt att vara ute nu, väntar bara på att det ska bli ännu varmare också, älskar sommaren och värmen!

------------------------------------------------------------------- 


24 April och sommar!

Hej på er!
Både igår och idag har det varit helt underbart väder! 20 grader nånting. Igår cyklade barnen medan jag gick till Rosengård. Långpromenad bara det. Efter att ha ätit middag hos svärmor gick vi ut igen. Träffade svägerskan och gick till "vattenlekplatsen". Satt där till solen började gå ner, sen promenerade vi hem till svärmor igen. Det blev alltså en väldigt massa promenerande och det känns verkligen i benen nu!

Idag har vi varit till Folkets park. Barnen fick åka lite karuseller, sen köpte vi glass och sockervadd och satt oss på en filt i solen. Barnen lekte en massa, spelade fotboll och lekte i lekparken. Helt underbart, redan sommar!
 



Fick med oss en kompis också som följde med oss hem...



Vi vann en vit tiger! JomJom älskar gosedjur. Och gärna av sånna djur som han egentligen är rädd för i verkligheten. Som hundar. Men denna var ju bara för söt också. Han fick sitta med oss på filten sen när barnen lekte.

Har man varit på Folkets park så ska det synas ju!

-------------------------------------------------------------------------------------

Påsk!

Härligt med lite extra lediga dagar nu när det är påsk!
Påsk, eller [Eid al biad]- äggfesten, som man säger på arabiska ;) 

Barnen har haft påsklov den här veckan men eftersom jag har haft skola och maken jobbat så har dom ju fått vara på fritids och dagis ändå några dagar.  JomJom fick göra en söt kyckling på dagis.



Tycker det är så roligt med alla pysselgrejor som dom tar hem från skola och dagis men i regel blir dom inte så långlivade eftersom dom gärna vill leka med grejorna sen också. Man behöver kanske inte ha så stor fantasi för att förstå att några pappersremsor på en rulle och en röd pappersnäbb inte sitter kvar så länge i en vild barnlek.

Kycklingen är redan lagad med mera lim. Får se hur länge han håller den här gången då.  

------------------------------------------------------------------------------

Lekland

Hej vänner!
Har gjort en massa roligt den här veckan. I söndags var barnen bjudna på födelsedagskalas på Barnens Lekland. Barnen sprang omkring och lekte en massa och hann med att äta korv med bröd och tårta också. 



Det var riktigt svårt att hinna med att ta en bild mitt i leken (ingen som hade tid att stå stilla 5 sekunder). 
 
Efter kalaset åkte vi hem till svärmor som kom hem ifrån Irak i lördagsnatt. Alhamdulillah salame. Tack och lov att hon kom hem välbehållen.

I måndags var vi på "förlovningsfest" [aqed]. Väldigt snabbt påkommet men riktigt roligt blev det! Efter det har veckan bara rullat på i himla fart. Men nu är det helg iallafall!


------------------------------------------------------------------------------

15 April

Hej på er!
Idag har det varit soligt och fint väder! På eftermiddagen fick barnen cykla till en lekpark nära oss.
Dom har byggt ut lekparken bredvid det dagis som vi brukar gå till. Perfekt plats att cykla omkring utan att man behöver oroa sig för bilar och annat farligt eftersom det är stängsel runt alltihopa.



Barnen passade på att testa deras nya leksaker så jag passade på att ta ett kombinerat JomJom leker-blad som spruckit ut på trädet-bild! 

Vårigt!

------------------------------------------------------------------------------ 

11 April

Hej vänner!
I helgen har vi varit riktigt fullbokade. I fredags var vi på IKEA en tur. Barnen lekte på deras lekland "Småland" medan jag bland annat fyndade nya kuddar till soffan. Efter det var vi till makens bror. Hade körlektion med hans fru. Sen hann vi med att hälsa på en kompis också.

I lördags var vi till svägerskan. Riktigt fint väder var det. Sen till helgen höjdpunkt - sent på lördagkvällen landade svärfar och hans familj! Dom kom tillbaka ifrån Syrien och Irak efter 3 år. Svärfar har ju varit här och hälsat på flera ggr sedan dom flyttade men resten av hans familj har vi alltså inte sett på 3 år. Men nu har dom alltså flyttat tillbaka till Sverige igen. Drömmen om hemlandet var kanske just en dröm.

Riktigt roligt var det att träffa alla igen. I söndags var vi till Vellinge för att titta på en brottningstävling för barn. Sommarvarmt var det - 17 grader! (iallafall en svensk sommar)
Sen åkte vi och åt middag med hela stora familjen.

En av dom minsta småsyskonen är 4 år och hon är en riktig sötnos. Igår när hon satt bredvid mig fick jag mängder av komplimanger. Inti settash helloe! (=Du är sexton fin!) haha så söt!

Imorgon blir det skola, sen ska vi bjuda hit allihopa till oss på middag!

 

------------------------------------------------------------------------ 


8 April

Hej på er!
Det har varit riktigt skönt väder den här veckan, mellan 8-12 grader åtminstone även om det varit molnigt. JomJom brukar stanna varje morgon vid några buskar vid förskolan och titta på knopparna som ska bli små blad snart. Och så har vi haft samma konversation varje dag "Mamma är det fjäril?" Nej vännen det ska bli blad! Det är knoppar. "Aha, ska jag mosa?" haha, nej då dör bladet! Såja, sen kan vi gå vidare in till förskolan.

I rabatten utanför har det kommit upp små påskliljor och en nyckelpiga... Eller nej, det är en boll, men den passade ju bra där.



Riktigt vårigt är det alltså, men blåsigt, igår höll vi på att blåsa bort. Idag verkar det bli samma, om inte ännu värre? Nåja, det är vår iallafall!

Idag har vi flera saker inplanerade, men först städa och tvätta lite.

Vi hörs!

-------------------------------------------------------------------


Lördag 2 April

Hejsvejs!
Eftersom jag inte hinner lägga upp bilder och skriva så mycket varje dag (som ni kanske märkt) så kör jag på bättre sent än aldrig principen nu. Tog en bild häromdagen för att dokumentera JomJom in action. Barnen brukar gilla att skumma med en egen disksvamp och tvätta diskbänken medan jag diskar. Men nu ville JomJom hjälpa mig att diska också.

Sagt och gjort, så här har ni en glad 4 åring som hjälper till med disken!



Idag har det varit underbart väder. Lite molnigt men riktigt varmt och skönt (16 grader tror jag). Redan igår var det jättefint väder men då spenderade jag dagen med att storstäda här hemma. Efter städningen så kom vi ut iallafall och åkte till svägerskan. Barnen hade planerat hela veckan att dom ville sova över där på fredag.

Tog bussen dit och Soso passade på att ta en Metro och läsa på bussen. Det såg så roligt ut! Men han har faktiskt blivit riktigt duktig på att läsa nu, MashAllah.



Sen blev det en riktigt lång kväll hemma hos svägerskans granne. Det var meningen att jag skulle hem sen. Men klockan 03 insåg jag att jag nog sover över jag också. När svägerskan sa "kom i tid imorgon så vi kan gå och shoppa lite i Rosengård centrum" så sa jag, eh jag kommer nog vara i tid. Jag är ju redan här!

Idag gick vi och shoppade lite i centrum. Hittade bland annat leggings för 25 kr - Tips! Sen åt vi god irakisk kebab på Abo Nouas. Älskar verkligen att det blivit så ljust och varmt väder nu. Man får verkligen en massa energi att göra saker! 

------------------------------------------------------------------------------

RSS 2.0