29 december

Hoppas alla ni som träffat familj och släktingar haft en riktigt mysig julhelg tillsammans!

Har haft det jättebra hos mina föräldrar. Vi har ätit julmat, knäckt nötter och gett varandra julklappar. Barnen har lekt ute i snön och det har varit riktigt mysigt faktiskt.

Nu är vi på väg hemåt igen. Sitter på Bromma och väntar på flyget till Malmö. Tänkte börja blogga mer ifrån mobilen. Jag vill gärna ha tips om foto appar så att man kan vattenmärka sina bilder innan man lägger upp dom.

Någon som har något bra tips?

Bjuder på den här så länge. Utsikten från mina föräldrars hus idag innan vi åkte.


Bakat med barnen

Igår bakade jag och barnen. Har inte bakat lussekatter sen jag var liten men minns att det var riktigt kul att forma dom (och så blir dom ju så goda) så lussekatter fick det bli!

En sak som är bra när man bakar med barnen är att det inte gör något om dom inte blir så fina. Tvärtom är det lite charmigt att alla ser olika ut...

Som ni ser gjorde vi inte så många lussekatter egentligen utan det blev mest lussebokstäver och några lusseormar. Goda blev dom iallafall!


I norra Sverige

Hej på er!
Har inte nämnt att vi skulle till mina föräldrar i Norrland. Nu är vi här i alla fall. Kom igår och det var betydligt mer snö än vad jag trodde faktiskt.

Såhär tar man sig bäst fram när man ska gå och handla på byn.


18 december

Hej på er!
Den här veckan har vi varit friska och krya. Jag och barnen. Alhamdulillah. Tack och lov. Istället har det varit andra som inte mått så bra. Har varit på sjukhuset två gånger. Ett planerat besök och ett inte alls planerat.

I måndags opererade sig min svägerska så vi var och hälsade på henne i tisdags på sjukhuset här i Malmö.

Det andra sjukhusbesöket blev till min man efter att hans kompis ringde och sa att dom var på akuten i Lund efter ett träningspass på deras klubb där. Det är andra gången som han får en allergisk reaktion. Röd och uppsvullen i ansiktet och kan inte andas. Nu har vi sett sambandet också. Båda gångerna har han ätit räkor. Så förmodligen är han allergisk emot det. Inga mer räkor. Det går bra om han bara sitter hemma. Men går han och tränar efter blir det utslag ordentligt.

Efter några oplanerade timmar på akuten i ett observationsrum så fick vi åka hem sen. Som tur är har vi vår söta granne som kan ställa upp när som helst som barnvakt.

Ikväll har vi varit och hälsat på svägerskan igen efter att hon fått komma hem. Hoppas att vi slipper sjukhus nu.Vi ska äta gris

Ja ni läste rätt. Fick lov att skriva det. Alltid gör det någon nyfiken eller förvånad.

Det är Soso som i fredags kom hem med en otroligt söt (i dubbla bemärkelser) liten gris :)

Än finns den för allmänt beskådande men snart är den nog uppäten.


9 december

Hej på er!
Senaste veckan har varit lite upp och ner. Förra fredagen var ingen bra start på helgen. När jag hämtade Soso hade hans hosta som hade hade haft lite smygande blivit värre. Han har problem med polyperna (halsmandlarna?) och förkylningsastma vilket gör att han blir snabbt tät i halsen och hostar. Har varit i kontakt med vårdcentralen men eftersom det inte var akut så kan man ju få vänta länge på att få någon tid. Hans favoritsyssla på fritids är dessutom att spela fotboll (oavsett väder) och hostan blir ju inte direkt bättre av det.

Så när jag hämtade honom hade han lagt glasögonen i fickan eftersom han spelade fotboll. Tjugo små små repor ungefär är det på dom nu. Han hade ramlat och skrubbat knät och kände att det gjorde ont i samma stund som han såg mig. Och hostade en massa. Ja så ni har bilden.

Har försökt ge honom slemlösande eftersom han får mycket slem. Bisolvon brukar fungera bra men inte den här gången. Var till Apotektet och köpte en annan som skulle vara bättre enligt personalen. Theracauf eller vad den hette. Tänkte fråga vad den smakar, men eftersom Bisolvon är ganska mild i smaken så tänkte jag att denna säkert var det också. Han är nämligen väldigt känslig emot smaker i medicin och får lätt kvälvningar. Så i lördags satt vi i vår stora tygsoffa och skulle prova den nya medicinen "som ska fungera bättre än den gamla". Luktade på den och kände en skarp lukt. Övertygade honom om att han kommer må bättre när han tagit medicinen och han håller för näsan och dricker (med ett vattenglas på sidan om för att skölja ner det). En millisekund efter att han tagit medicinen in i sin mun så kräks han, på riktigt, ingen liten kvälvning eller frysning för att det är så äckligt utan massor av kräks. Hoppsan. Så den medicinen fungerade inte så bra.

Sen fick han en akutid på vårdcentralen, recept på en medicin som fungerade och en remiss till sjukhuset. Så efter det satt vi alltså hemma och kurerade honom.

Hoppas på en bättre start på helgen idag. Det blåser visserligen kallt och känns riktigt ruggigt men hoppas jag har glada barn när jag hämtar dom! InshAllah


-------------------------------------------------------------------------------

1 december

Hej på er!
Dagarna rusar på i en väldigt fart som vanligt. Har tänkt lägga upp lite bilder men har inte hunnit med. Tycker det är så mycket roligare att blogga när man kan lägga upp någon bild till. Men men. Nu blir det utan igen.

I helgen var vi på Soso's första brottningstävling. Nybörjartävling. Tänkte att hans första tävling blir nog bara på skoj. Prova på. Men han kämpade på riktigt bra. Väldigt bra faktiskt! Han vann båda hans matcher. MashAllah. Blev riktigt imponerad och stolt såklart! :)

Lägger upp en bild när jag får in dom i datorn.

Hämtade ut hans glasögon i måndags så nu är dom på och det går riktigt bra. Alhamdulillah. Första dagen var lite spännande. Vi hade pratat med hans fröken när han hade utvecklingssamtal så att han skulle få berätta för klassen att han skulle få glasögon så att det inte skulle bli så stor uppståndelse kring det när han kom med glasögonen på.

"Alla kommer skratta" hihihi . Som tur är har jag en tuff kille med mycket humor själv också. Vad ska man göra, behöver man glasögon så behöver man. Har uppmuntrat honom mycket också så han tyckte det var lika kul själv när han gick till skolan i tisdags med glasögonen.

Idag har jag ätit frukost med Jomi på hans förskola. Dom hade Drop-in frukost där barnen och föräldrar och fröknar fick sitta och äta frukost tillsammans allteftersom alla kom. Riktigt mysigt och roligt att se hur dom har det på morgonen.

----------------------------------------------------------------------------

RSS 2.0