Barnvakt

Igår var vi barnvakt några timmar till Jojo. Makens brors lille pojke som snart är 7 månader. Känns riktigt roligt att ha en liten bebis i huset igen. Barnen tycker det är så roligt när han kommer hit också, det var andra gången som han var här själv några timmar. "Jojo är som vår lillebror" aaw

För några veckor sedan hade vi en förråds-raid i hallen. Har ett förråd som är väldigt bra att packa in allt möjligt som man inte behöver. För tillfället. Eller för gott? Efter att ha kastat bort och rensat ut en massa så blev det några lådor med baby leksaker och ytterkläder som numera står parkerade i datorrummet istället. Tänkte gå med det till barnloppisen i Folkets Park som är var tredje vecka. Men sist det skulle vara loppis var det så regnigt så vi gick inte dit något. Så nu står det alltså en massa babygrejor nära till hands när Jojo kommer på besök. Väldigt praktiskt det också!

Fast han är väldigt intresserad av de saker som barnen leker med också. Även om han nog är lite för liten än för playstation.

 

Hemma hos Jojo förra veckan.

-------------------------------------------------------------------------

Tråkigt!

Usch, vilka tråkiga nyheter det varit senaste dagarna! Den fruktansvärda tragedin som hände i Norge, 92 döda, och kanske ännu fler? Ofattbart att det hänt i ett nordiskt grannland. Kan inte föreställa mig hur det måste kännas för de som varit på plats. Låter som en skräckfilm, fast på riktigt!

Vet att det händer varje dag i Irak och andra länder, folk blir dödade. Men det blir mer chock när det händer så nära inpå. Så oväntat. Och det känns som att det kunde lika gärna kunnat vara här! Tankarna går såklart till de inblandade och deras anhöriga.

En annan tråkig "nyhet", om än en väldigt betydelselös med tanke på det andra, vädret! Får detta lov att kallas sommar? Regn och rusk i flera dagar, och de dagar solen vågar sig fram gömmer den sig gärna bakom ett moln. Men man ska väl inte klaga. Fast det gör man ju ändå.

Nej, men nu är det dags att tänka positivt! Mitt motto. Hur jobbigt man än kan ha det så ska man vara tacksam för det man har! Tyvärr är det en insikt man får lära sig när man sett tradegier på nära håll. Sjukdomar och olyckor och död. Då lär man sig att uppskatta livet. Ta vara på det som är bra, inte fokusera på det som inte är så bra eller kunde varit bättre. Alhamdulillah.


------------------------------------------------------------------------------

19 juli

Idag har vi varit på stranden igen. Favorit i repris! Man får ju passa på så fort det är sol. Känns det som. Saknar att det inte varit någon riktig värmebölja i år. Älskar värme! Tänker tillbaka på Emiraten förra året 45 grader på dagen, 35 på natten....

Här i Sverige får man vara nöjd om det blir 25 grader. Så fort solen tittar fram åker grillen fram också. Eller den är i bilen redan, ready to go!

Idag var vi och grillade i "arabiska viken" i Sibbarp. Tog inga bilder så bjuder på en äldre bild från samma plats istället.
--------------------------------------------------------------------------------

Sibbarp

I lördags var jag och svägerskan och barnen iväg till Sibbarp. Det är mitt favorit ställe att grilla eller ha picknick på. Barnens också eftersom dom kan bada såklart!Hade picknick längst ute på udden. Här är "arabiska viken" från längst ut från viken.Promenerade längs havet. Man ser riktigt långt, fin utsikt!

På utsidan av udden kan man bada från bryggor rakt ut i havet. Soso provade men det var betydligt kallare än inne i viken.Efter picknicken och badet så lekte barnen i lekparken bredvid Sibbarps camping. De har en stor luftkudde som alla barnen hoppade på. Riktigt roligt! Sen var alla glada och trötta. Dags att åka hem.

---------------------------------------------------------------------------


15 juli

Idag har det varit riktigt tråkigt väder. Har tvättat lite och gick och köpte några små grejor som behövdes. Sen hälsade vi på hos makens bror och hans lilla familj. Jojo som har blivit 6 månader nu är en riktigt liten chamör! 

Har bokat biljetter nu så vi åker upp till mina föräldrar i slutet av juli. Det ska bli riktigt roligt! Mina föräldrar har precis åkt på en semsterresa så vi kommer upp till dom precis samma dag som dom kommer hem. Längtar!


Sovgott!

Varm i hjärtat!

När Soso slutade skolan fick han ta med sig allt som han gjort under året. Häften, böcker som dom arbetat med och teckningar som han ritat.

Blev varm i hjärtat när jag såg denna. Bättre sent än aldrig!Nu får konstverket hänga på kylskåpet!

--------------------------------------------------------------------

Besök!

I söndags hade jag besök av Marie (bloggaren MammaMarie.) Vi har träffats flera ggr i moskén men det är ju svårt att ha något längre samtal där. Första gången vi sågs var förra sommaren och sedan dess har jag alltså tänkt bjuda hit henne - och nu ett år senare (ungefär) blev det av! Jätteroligt iallafall, och hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång. 

Fick en helt underbar orkidé som man verkligen blir glad av att se varje dag!

 

Barnen fick också en present som dom tycker är jätterolig. En elektrisk flugsmälla!Förklarade för Jomi hur man skulle göra - man trycker på knappen här och sen blir det ström i den, sen slår man mot en mygga eller fluga såhär - Väldigt pedagogisk tyckte jag att jag var. Sen vände jag mig om 5 sekunder senare hör jag en hög smäll (av elektricitet) och ett skrik från Jomi! Då har han tryckt på knappen och kännt på den med sina läppar. Busungnen där! Det gick snabbt över så vi kunde skratta åt det istället.

Nu frågar barnen efter "vapnet" när dom ser några små bananflugor. Och det är faktiskt ett riktigt bra flugsmälla/vapen mot dom små rackarna.

------------------------------------------------------------------------------

På stranden

Idag har vi varit i Sibbarp och grillat.
Hade packat badkläder också men när vi kom fram var det lite molnigt och blåste så det var inget riktigt badväder.  

Bjuder på den här bilden istället ifrån förra veckan när det var betydligt varmare!Två badkillar uppe på sandkullen.

--------------------------------------------------------------------

Utan stödhjul

Några nyheter sen sist!

JomJom's ena stödhjul på hans lilla cykel hade blivit skevt efter att han cyklat in i trottoarkanter och annat. En dag så skruvade jag av dom helt eftersom han cyklade så snett när det bara var ett stödhjul som satt fast ordentligt. Höll honom i tröjan för att han inte skulle ramla dom första 100 metrarna. När vi sedan kom till en park utan bilar så släppte jag honom fri - och han cyklade perfekt! Befarande såklart en massa vurpor och hade laddat upp med plåster. Men inte ett enda behövdes!Bildbeviset: Han cyklar utan stödhjul!


Hade säkert kunnat ta av stödhjulen tidigare också men bor man mitt i stan och alltid måste cykla precis bredvid bilarna så vill man helst inte att dom ska vingla omkring så mycket. Men det går ju riktigt bra! Alhamdulillah, Tack och lov.


-----------------------------------------------------------------------


RSS 2.0