Vattenkoppor

Hej vänner!
Jaha då har min stora kille (äntligen?) fått vattenkoppor. Eller heter det vattkoppor? Har faktiskt gått och funderat ibland när dom ska få det. Det är ju en sån sjukdom som alla barn ska få förr eller senare. Och nu var det tydligen dags. Han fick lite feber i lördagskväll och på söndagmorgon så sa han att han hade fått några "myggbett" på magen. Fullt med utslag och ännu mer idag. Hoppas att det stannar av nu och att dom läker ut.

Har duttat med kylbalsam en massa idag under dagen. Stackarn. Lämpligt nog har dom ju höstlov nu så dom hade ju ändå varit hemma. Men det blir inga roliga besök eller besökare. Om det inte är någon som också vill ha vattenkoppor?

Nu väntar vi bara på att lillebror ska få det också.

Fortsättning följer...

-------------------------------------------------------------------

27 oktober

Måste ju skriva in gårdagens datum. För det var ju ingen vanlig dag, det var min födelsedag!
Eller ganska vanlig var den iallafall. Brukar inte fira våra födelsedagar så mycket. Tårta och köper något till mig själv. Sen är det ju alltid roligt att bli ihågkommen, fick många gratulationer på sms och facebook. Det tackar jag för!  Känner mig som ett litet barn som blir uppvaktad när jag såg alla fina kommentarer!

Nu sitter jag på jobbet och planerar inför dagens inköp.

Hoppas ni  har en fin fredag!


---------------------------------------------------------------------


25 oktober

Hej på er!
Som vanligt så rullar dagarna på (snabbare och snabbare?)
I fredags hade vi en inlämning i skolan. Vi arbetade i grupp vilket inte var det lättaste när flera av oss jobbade olika tider. Det blev verkligen intensivt de timmar vi hade på oss att sitta tillsammans förra veckan. Men tillslut blev vi klara. Alhamdulillah. Tack och lov.

I helgen har makens syster och hennes barn som bor i Köpenhamn varit här hos deras mamma. Dessutom var några av makens kusiner som numera är bosatta utanför Göteborg nere på besök. Så det var alltså flera nära och kära att träffa på den korta tid dom var här. Roligt var det iallafall att träffa dom!

Igår var jag hos min tandläkare och kollade tänderna
. Inga nya hål och hon är riktigt trevlig (som en tandläkare borde vara). Minns efter första gången jag var hos henne och vi började prata, att jag var gift med en irakier dricker mycket te precis som irakier som ger en massa fula missfärgningar och bla bla bla. Rätt som det var kom vi fram till att hon gått i samma skola som min man när dom var små! Malmö är ganska litet ändå.

Imorgon är det Jomi's tur att gå till tandläkaren. Han fick ett hårt slag av en lite för hårdhänt storebror häromdagen så nu är ena framtanden lite lös. Får se vad dom säger om det.

Vi hörs!

--------------------------------------------------------------------

16 oktober

Idag mår vår lilla Jomi bättre igen. Alhamdulillah. Har jobbat lite i affären sen var vi bjudna till makens bror och hans fru på middag. Anka stod på menyn. Det var första gången jag åt det, riktigt gott var det faktiskt! Lite som kalkon kanske. Men allt hänger ju på hur den är tillagad förstås.

Sen var vi till Willys och handlade en hel del till affären. Tack och lov för självscannern! Barnen busade runt en massa så jag tror inte Jomi har några problem att gå till dagis imorgon.

Sov gott!

----------------------------------------------------------------


Nytt soffbord

Har äntligen köpt ett nytt soffbord. Vi har letat länge och väl efter just den här stilen till ett rimligt pris. Köpte det förra veckan men har inte lagt upp någon bild så här kommer det.



Är lite mörkare än vad det ser ut på bilden. Älskar mörkt trä!
Det matchar vårt matbord som vi har i vardagsrummet, det går i exakt samma färg.
Har inte bestämt mig för vad jag vill ha i mitten på bordet än. En arabisk duk ihop snurrad från mitten... någon stor fin skål kanske...


---------------------------------------------------------------


15 oktober

Hej på er!
När vi klev idag märkte jag att Jomi kändes varm. Efter frukosten blev han jätteslö och visade sig ha lite feber. Så nu har vi en liten sjukling här hemma. Fick lov att gå ut och handla lite till affären men som tur är har jag en jättesnäll granne som kunde ställa upp och sitta med barnen en stund. Efter det har vi bara varit hemma hela dagen och pysslat om honom. Hoppas att han mår bättre imorgon. InshAllah.


----------------------------------------------------------------------

14 oktober

Idag var det första riktigt kalla dagen. Endast 3 grader var det på morgonen när vi åkte iväg. Som tur var hade vi redan garderat oss med vinterjackor och mössa.

Känns lite tråkigt att skriva det men annars är det samma rutin som vanligt. Samma rutin som varje dag. Inget nytt. Eller jo, Soso har börjat äta frukost på skolan. Eftersom jag börjar kl 8 så har Jomi redan innan fått äta frukost på dagis. Eftersom dom börjar servera frukost kl 8. Men Soso har ätit hemma. Orättvist. Pratade med hans fritidslärare och dom äter frukost mellan 7,30 och 8,00. Lämnar jag 7,45 är alltså alla ändå i matsalen. Så då fick det bli som Soso ville, äta frukost på skolan. Tydligen är det många av hans kompisar som gör det också.

Så nu har vi en helnöjd kille som klarvaken hoppar upp ur sängen och ser fram emot att äta frukost på skolan när jag väcker dom på morgonen. Innan var Soso alltid sist upp, efter att jag väckt honom 3-4 ggr. Nu är det andra bullar minsann! Hoppas det håller i sig.


---------------------------------------------------------------------

Bokreflektioner

Varje vecka har Soso en bok med sig hem från skolan. Dom ska läsa boken och reflektera lite över den så att de kan berätta i klassen sen, lite vad boken handlade om och vad dom tänkte och tyckte om boken.

Förra veckan var det Törnrosa som han satt och läste fler ggr, för mig för Jomi och vi satt och pratade om boken så att han skulle få träna sig på att återberätta det han läst.

Den här veckan har han läst Guldlock.



Är så stolt över honom att han tycker det är så roligt att läsa. Veckans reflektioner över boken: När björnarna gick ut i skogen glömde dom att låsa dörren (!) så Guldlock gick in i deras hus medan dom var borta.

Hela min egen uppfattning om den klassiska sagan ändrades därmed. Från att Guldlock var en nyfiken liten oskyldig flicka blev hon en inbrottstjuv! Hehe. Och björnarna som inte låst dörren, varför gjorde dom inte det? Det brukar man ju göra. Ja.


------------------------------------------------------------- 


7 oktober

Nu är det höst!



Utanför Jomi's dagis. Här brukar dom sitta och äta mellanmål när det är fint väder. Riktigt mysigt faktiskt. Såg häromdagen att det blivit riktigt fina färger på bladen. Nu är det inte lika mysigt när det blåser och regnar, men det ser väldigt fint ut med dom olika färgerna!

-------------------------------------------------------------------------


Föräldrarmöte x 2

Idag har det börjt likna höst här i Malmö. Det regnar och blåser och känns inte alls roligt att vara ute.

Igår var vi hemma hos makens bror och hans fru som bjöd på middag. Var bara där en stund sen åkte jag iväg på föräldarmöte på Soso's skola. Tycker alltid det är lika roligt att sitta och höra vad dom gör och få information om olika saker. Hann prata lite med hans fröken om honom på slutet när själva mötet var slut. Annars går ju varje dag så snabbt förbi och träffar sällan hans fröken varken vid hämtning eller lämning så jag tog chansen igår.
Idag är det föräldarmöte igen, men på Jomi's dagis. Tills dess har lite olika saker inplanerade så jag hoppas att allt går enligt planerna. Jobbar/pluggar nu, sen har jag en tid att passa kl 13. Efter det blir det att hämta barnen, äta middag (laga middagen också?). Klockan 16.30 ska barnen iväg med deras pappa till klubben där han håller i barnträning. 16.45 ska jag träffa några klasskompisar för att sammanställa en sak vi ska lämna in imorgon. Och sen börjar föräldrarmötet kl 18. Tur att alla ställen är nära varandra och nära hem till oss så att resvägarna inte blir långa iallafall.

Hoppas att vi är hemma runt 19.30-19.45 så att barnen äter kvällssmörgås och sånt innan dom ska gå och lägga sig kl 20....

Så nu vet ni vad jag har för mig idag, fullbokad!



--------------------------------------------------------------------------------

Självscanning

Hej på er mina vänner!
Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut men alltid tänkt att jag ska börja göra. Det verkar ju så smart, praktiskt och allt sånt där. Jag som har tillbringat flera år bakom kassan borde väl känna mig hemma med en sån här i handen menar jag...


Hade föreställt mig att det tar säkert tid att börja scanna. Man måste fylla i nån blankett, gå till förbutiken, ta kölapp, vänta... Tänker att jag ska ändå bara handla lite grann... det kommer gå snabbt iallafall. Men så idag tog jag mig tid att börja scanna själv. Och det gick överförväntan snabbt att komma igång. När jag såg kön till kassorna och den obefintliga kön till självscanningskassorna så kändes det ännu mer än rätt tid att börja.

Nu undrar jag bara, VARFÖR började jag inte med denna smarta grej för länge sen? Hur praktiskt är det inte! Saknar inte att stå i kassakön och lyssna på reklamen om och om igen innan man tillslut ska lasta upp allt man lagt i vagnen på bandet, svettas och fundera på hur många påsar man behöver. Packa ner allt igen i vagnen medan man tittar sig omkring var man har två små busungar. Svettas lite till. Sen, nej. Aldrig mer. Kändes som att jag förkortade min tid i affären med 20 minuter minst!

(Dessutom fick man en gratis chipspåse. Massor av fördelar med självscanning verkligen!)

-----------------------------------------------------------------------------------


3 oktober

Hej på er!
Sitter i affären och jobbar. Eller surfar runt för tillfället. Ibland känns det så otroligt lugnt att jobba i en affär men stundvis är det väldigt stressigt också. Vi handlar till affären mer eller mindre varje dag så det tar sin tid också.

I helgen har det varit helt underbart väder. Barnen följde med farfar och hans familj ut och grillade i lördags när jag och maken jobbade. Kändes verkligen konstigt att det var över 20 grader 1 oktober. Än fast jag gillar sommar och värme, men förbereder mig varje dag på att det ska vara kallt (som det brukar vara i oktober) och så slutar det med att man ångrar att man inte tog lättare kläder och skor. Men nu kanske det blir höst då?


------------------------------------------------------------------------------

RSS 2.0