27 september

Hej på er!
Dagarna rullar på med samma rutin varje dag nu. Lämna på dagis och skola, öppnar butiken kl 8. Sen jobbar jag till kl 14, hämta barnen, handlar, lagar mat, tvätta? städa? I väg på olika aktiviteter. Eh, andas! Har inte så mycket energi över faktiskt.

Hade tänkt lägga in några recept på några av mina favorit rätter. Men det kommer väl.

Senaste dagarna har det varit riktigt varmt och skönt ute. Varje dag tar jag på mig som om det är höst och snart vinter. Det samma till barnen. Men det slutar alltid med att både dom och jag är helt svettiga. Flera av barnen på skolan har bara t-shirt. Det känns verkligen inte som att det snart är oktober!


--------------------------------------------------------------------------

Nytt för denna vecka

Vilken klycha, men tiden verkligen flyger iväg!
Denna veckan har vi hittat och köpt ny bil. Inga fler långa promenader varje morgon och eftermiddag. Visst kan det vara roligt ett tag. Men inte när man måste, varje dag. Nu har vi alltså en egen bil igen. Alhamdulillah. Blev en VW Passat om någon vill anteckna. Lånade en Golf av en kompis till maken och insåg då ganska snart att den är för liten för våra behov. Så Passat blev det.

Nytt jobb har jag också. Eller jobb och jobb. Jag sitter i familjens lilla närlivs och styr upp på förmiddagarna. Men det är ju ett jobb trots allt. Tycker dessutom att det är riktigt roligt med sånna små affärer. Så när jag inte går i skolan är det där ni hittar mig på förmiddagarna, om det är någon som vill titta förbi?


-----------------------------------------------------------------------------------

13 september

Hej på er!
Har helt försummat bloggen sista veckan. Dagarna har bara flygit iväg med olika saker att göra hela tiden. Vi har lämnat in bilen så vi har promenerat massor. Eller barnen har cyklat och jag har gått raska promenader varje dag. Till och från skolan och dagis. Laddade busskortet så att jag kunnat ta bussen till min skola iallafall. Även om jag gillar snabba promenader så är jag JÄTTEtrött på att gå just nu. Idag har vi fått låna en bil, så skönt!

Vi ska dessutom köpa en ny bil så har varit på jakt efter en modell som är bensinsnål men ändå någorlunda rymlig. Tips någon? Funderar på Toyota Corolla eller Opel Astra. Halvkombi. Får se vad det blir.

Annars rullar allt på som vanligt. Eller inte riktigt som vanligt eftersom vi inte har någon bil då. Men ja nästan som vanligt.


-------------------------------------------------------------------------------

Eid firande

I dagarna har vi firat Eid. Barnen hade ledigt från skolan och dagis och vi har umgåtts en massa med familjen och hittat på lite olika. Vi har varit hos svärmor, ätit kledshe och en massa andra sötsaker. Träffat svägerskan och hennes barn som kommit hit från Köpenhamn. Hälsat på svärfar, ätit middag där. Haft besök av svärfar med familj, makens farbror, hans kusin och hans fru och lilla flicka. Ja så vi har haft fullt upp kan man säga. 

För att göra något lite "extra" så åkte vi också till Köpenhamn och gick omkring på Tivoli. Det var inget toppen väder men fördelen med det var att det inte var långa köer till karusellerna.

Jag har faktiskt inte varit till Tivoli sen jag var liten. Än fast vi bor så nära. Först gick vi på Ströget lite och hittade en Shawarma restaurang som vi åt på. Sen gick vi tillbaka till Tivoli som ju ligger precis mittemot tågstationen. Det fanns flera roliga större karuseller som svägerskans flickor åkte. Hennes minsta flicka var överlycklig för att hon nu når upp till 140 cm som är minimi längden för att åka de större karusellerna. Denna bland annat.Det var dock lite dåligt med karuseller som våra barn kunde åka. (Nästa gång åker vi nog till Bakken istället som ligger precis utanför Köpenhamn) Men några karuseller blev det iallafall, sen köpte vi sockervadd.


 
Efter att ha skjutit med pilbåge ett tag var alla var nöjda och glada tog vi tåget över bron igen.


---------------------------------------------------------------------
RSS 2.0