29 april

Hej på er!
Har inga roliga bilder att bjuda på idag. Tyvärr. Igår började jag att må illa. Barnen hade redan bokat in sig att få vara hos svägerskan och sova över där. Som tur var. Skjutsade dit dom på dagen, åkte och handlade sen hann jag knappt innanför dörren. Förrän ja. Inga detaljer. Det finns ju roligare sätt att tillbringa en barnfri lördagkväll på om man säger så.

Förra veckan var det Jomi, sedan förra helgen maken och nu var det alltså min tur. Vet inte ens om det är magsjuka? Kan det smitta med så lång tid imellan? Hoppas verkligen att Soso slipper. InshAllah.

Idag mår jag bra men är medtagen kan man väl säga av gårdagen. Ingen matlust alls heller vilket jag borde. Kollade på vågen och hade gått ner 1,5 kg.

Hoppas ni gjort något roligare än jag i helgen!

Ciao, ciao


Nätverket mångkulturella Sverige

Hejsvejs!
Igår var jag på en mycket intressant konferens som Nätverket mångkulturella Sverige ordnade här i Malmö. Jag och några andra tjejer var konferensvärdar. Stod det på våra fina brickor vi hade. Men egentligen var vi väl konferensvärdinnor?

Hur man kan använda mångfald för att öka lönsamheten i sin organisation handlade det om. De hade många intressanta föreläsare, bland annat integrationsministern Erik Ullenhag.

Ett stort misstag man gör när man pratar om mångfald är att man i stort sett sätter mångfald lika med personer med utländsk bakgrund. Men mångfald innefattar också alla med svensk bakgrund. Vi måste bli medvetna om våra fördomar innan vi kan göra någon skillnad.

"Det spelar ingen roll om katten är svart eller vit, huvudsaken den kan fånga råttor".
23 april

Jomi har lärt sig säga R. Innan blev det L istället men nu senaste veckan rullar hans R fram klart och tydligt! ÄRrr ÄRr går han omkring och säger nu. Känns som att han växte flera år över en natt.

Vi har varit hos logopeden några ggr och fått tips om hur vi ska hjälpa honom eftersom dom konstaterat att han har en språkstörning. Han hoppar gärna över utfyllnadsord och blandar ihop grammatiken.

Två olika memoryspel har numera blivit hans "läxa" som jag försöker smyga in under dagen. Det blir inte så mycket spelande men vi brukar prata om vad som finns på bilderna. Den är större och den är störst. Flickan äter ett äpple. Vems är äpplet - det är hennes äpple...

Ser stora framsteg i hans utveckling i alla fall. Alhamdulillah.

Soso har en micro liten skelning och ser sämre på det ögat. Även med glasögon. Nu får han ha lapp två timmar om dagen så att han får träna det svagare ögat. På senaste synundersökningen såg han redan bättre med det svagare ögat så nu är det två timmar om dagen som gäller fram till sommaren.

Demonstration av lappen och lite spex från mina myskillar.


Otursdag

Var det inte fredag den 13:e i fredags, "otursdagen"? Vi hade vår otursdag igår istället.

Jomi skulle iväg med dagis till en bondgård. Efter några timmar ringde dom från dagis och sa att han blivit sjuk, fått feber och börjat må illa. Eftersom dom åkt iväg utanför stan fick jag hämta honom direkt när dom kom tillbaka. Otur. Jomi hade sagt till fröken att det kanske var för att han var allergisk emot djuren. Hehe. Det har blivit endel prat om allergier hemma sedan maken visat sig vara allergisk emot räkor och torsk. Om han äter det börjar han må dåligt.

Tror inte att Jomi är allergisk emot djur. Träffade några barn häromdagen som varit sjuka så han kanske blev smittad då. Eller så hade han blivit kall. Som araber brukar säga. Han kräktes några ggr och sov resten av dagen.

Oturen fortsatte sedan till mig. Lyckades tappa ett glas i golvet. Precis när jag gick så jag trampade på en glasbit. Klev inte ner helt men det blev ändå ett riktigt djupt sår under stortån. Aj.

Idag mår Jomi bättre men han är hemma från dagis och jag går omkring och haltar med min stortå. Tur jag har Jomi som hjälper mig.


18 april

Hej!
Här kommer veckans (?) uppdatering. Nej men jag ska faktiskt bli lite flitigare med att uppdatera. Har jag kanske sagt tidigare också? Nåja.

I helgen fick vi storfrämmande från Norrland. Min kusin och hennes man kom förbi i lördags. Dom gjorde en runda här i södern och kom förbi över dagen. Riktigt trevligt var det! Precis den dagen dom kom var det stålande sol och varmt. Så dom fick se hur vi har det här menar jag. Innan och efter att dom åkt upp till vintern igen så är det inte lika varmt här heller längre. Men dom fick ett bra intryck av Skåne i alla fall.

I söndags var vi iväg till Hököpinge på brottningstävling. Soso var efter två obesegrade tävlingar nu väldigt säker på att han skulle vinna nu också. Men det blev ett brons. Han blev lite besviken men dom var riktigt duktiga faktiskt. Lika stolta är vi för det!

Körsbärsträden har börjat blomma och är ju bara så fina. Tycker även barnen. På något sätt hann någon knipsa av en bit innan jag hann säga klart "n-e-j s-å f-å-r m-a-n i-n-t-e..." försent. Men nu pryder den vårt köksbord istället.


11 april

Hej på er!
Har gjort en massa roligheter men inget har jag delat med mig av. Leker att jag är väldigt upptagen. Hum.

Förra veckan när barnen hade påsklov var makens syster här från Köpenhamn. Vi turades om att bjuda in henne (och resten av familjen) på middag. Behövde knappt laga mat på hela veckan, utom i fredags när vi bjöd hem alla. Då blev det desto mer matlagning. Riktigt trevligt i alla fall.

I lördags gick jag och maken på Bio. Barnen fick sova över hos svägerskan och var riktigt nöjda.
4 april

Den här veckan har barnen påsklov så dom har varit med oss och "hjälpt till" i affären. Hjälpt till att äta godis och dricka festis, typ.

Det är ju påsk. Och då får man äta godis hela veckan. Eller hur var det? Nja inte riktigt. Dom försöker iallafall komma på ursäkter att få ta något gott. Hehe.

Vårtecken den här senaste veckan. Påskliljor i rabatten och så blomlådorna längs vägarna. Mamma frågade förra veckan om dom kommit ut än och nu så. Dessa som syns över hela Malmö kommer alltså hela vägen från en liten by i Norrland. "Morfars blomlådor" som barnen brukar kalla dom. Fick lov att ta en bild. I farten.


Brottningstävling

Hej på er!
Har verkligen varit dålig på att uppdatera men måste bara skriva ett lite sent inlägg om förra helgen. Det var Soso's andra brottningstävling, denna gång utanför Ystad. Nu är har inte "mini knatte" utan tillhör kategorin "knatte". Matcherna var lite längre och motståndet lite tuffare. Som han kämpade men vann tillslut över alla tre av sina motståndare.

Bjuder på en censurerad bild med min kämpe överst på pallen.

Stolt mamma - jajamensan!


RSS 2.0