30 januari

Hej på er!
Dagarna rullar på med en väldig fart. Vi håller oss aktiverade med alla möjliga saker. Ikväll har jag varit med barnen på brottningsträning. Hann med att handla på Willys också. Känns som att jag fuskar när jag glider förbi den kilometer långa kön av otåliga storhandlare som står och suckar, går raka vägen till självscanningskassan, betalar och går ut på en minut. Konstigt egentligen att inte fler självscannar. Det är ju inte alls svårt. Sist såg jag på Ica Maxi ett par som såg ut att vara 75 + som självscannade.

Igår bjöd vi några av makens syskon på middag. Det blev [marget fezenjon] och så gjorde vi dolma av vinblad och olika grönsaker. Riktigt gott blev det! Marget fezenjon är egentligen en persisk gryta med kyckling och granatäpple koncentrat. Blir riktigt surt sött, svårt att beskriva smaken. Gillar den men det är inte ofta vi äter den.


15 januari

Hej på er!
Igår var vi till ett lekland med barnen. Var till Busfabriken i Jägersro. Barnen hade riktigt roligt. Riktigt stort lekland och väl värt besöket!

Lyckades ta en bild där barnen stod stilla i två sekunder.


Inga mer raketer!

Hej på er!

Ikväll har vi varit hos min svägerska. Satt och fikade och pratade bort en stund. Men kom in på inte alls så roliga samtalsämnen. Blev illamående när jag fick veta att det var hennes kompis, som också varit hemma hos oss. Det är hennes son som var den pojken som fick en raket på sig på nyårsafton och skadade sig så allvarligt att benet fick amputeras.

Blev så ledsen när jag fick höra det. Även om det var hemsk vilket barn det än är så blir man ju mer känslomässigt inblandad när det är en bekant. Må Allah underlätta för honom. Hoppas att han får alla hjälpmedel som finns så att han kan gå igen.

Vad är det för folk som säljer raketer också? Ungdomarna (och barn!) står ju och smäller raketer hela december och till idag! Bort med skiten. Läkarna som såg hur skadat pojkens ben hade blivit hade sagt att det var som att han klivit på en mina. Och sånt säljs utan kontroll? Till folk utan vett i skallen?


Gott Nytt År!

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Igår var vi hemma hos makens bror. Åt en massa god mat tillsammans med några av hans syskon och deras kusin och hans fru. Vi hade riktigt roligt!

Jag hade gjort nyårstårtor som vi åt efter att vi varit ute tittat och smällt raketer.

Hoppas ni också hade en fin kväll.
RSS 2.0