22 mars

Idag har det varit riktigt fint ute. Satt ute i solen och låtsades att det var sommar en stund. Skönt!

Har laddat en app till min lur som är riktigt rolig. "Draw something", lite som pictionary i ny tappning. Litet minus för att det är på engelska men det brukar gå bra.

Roligaste tycker jag är att man får se hur den andra ritat (och suddat och ritat om). Har spelat mot lite olika vänner och bekanta och sitter och fnissar (eller skrattar högt) när jag ser bilderna som ritas.

Satt och ritade och chattade samtidigt med en kompis. Gissade på hårtork men det var "cowgirl". Nära.

(tanken var att man skulle se bilden från sidan)


11 mars

Godmorgon!
Idag ska jag iväg och träna fitness kickboxning. Har fått med mig flera tjejer till och om det är fler som är intresserade är det bara att höra av sig! Endast för tjejer.

I onsdags när vi var till ögonkliniken så gjorde läkaren alla undersökningar som man kan göra för att kolla olika synfel. Bland annat så fick Jomi sånna droppar som gör att pupillerna utvidgas (så att dom bättre kan se in i ögat). Det var inget fel på Jomis ögon. Alhamdulillah. Men dropparna gör att man blir väldigt ljuskänslig och kan se lite suddigt. Jomi klagade sen hela tiden på att han såg dåligt och Soso undrade när han skulle få glasögon. När jag sa att han inte behöver glasögon så blev Jomi sur, jo jag vill också ha glasögon. Hum. Dagen efter hade effekten av dropparna försvunnit och även hans längtan efter att få glasögon.

Måste gå till glasögon affären någon dag med Soso's glasögon. Igen. Tur vi bor nära. Igår var han hos en kompis och kom hem utan den där lille plutten som sitter mot näsan. Dessutom har bägge paren blivit skeva och behöver böjas till lite så de passar bättre.

Igår var Jomi bjuden på kalas på Busfabriken. En söt flicka på dagis som bjudit alla barnen. Där skulle man varit, när man var liten. Som vuxen är det såklart roligt att se på när barnen har roligt också. Men ljudnivån på Sveriges största Lekland är inte att leka med. Och att hitta sitt barn bland flera hundra andra. Dessutom är personalen som består av endast ungdomar med noll service känsla inte heller lika roliga. Frågade om två saker från två olika och fick riktigt otrevliga svar tillbaka från båda två. Men Jomi hade riktigt roligt i alla fall!7 mars

Hejsvejs!
Sitter och jobbar/pluggar/bloggar. Det är riktigt fint ute, men kallt. Runt 0 grader. Idag ska jag och Jomi gå till ögonkliniken så dom får kolla upp han ögon ordentligt. Eftersom Soso fick glasögon ska dom göra en syskonkontroll på Jomi också.

Tycker det är så roligt att höra barnens funderingar och tankar om olika saker och deras lösningar på problem.

Häromdagen så vaknade Jomi och hade en mardröm så han fick komma och sova bredvid mig. Dagen efter så vill han inte sova i sin säng utan ville byta med Soso. Dom har en våningsäng och på den övre där Jomi sov finns en hel del mjukisdjur. När jag frågade honom varför han ville byta sa han "dom tittar på mig". När jag gick och kollade hans säng så hade han vänt alla mjukisdjuren så deras ansikte var neråt.

Det såg så roligt ut, men det var ju en bra lösning på problemet.


Nørrebro

Hej på er!
I fredags åkte jag och barnen till svägerskan i Köpenhamn. Svärmor och min andra svägerska och hennes flickor skulle dit så vi hängde på sådär lite spontant. Hon har också två pojkar som är jämngamla med barnen och dom blev överlyckliga när dom fick reda på att vi skulle dit.

Det var riktigt roligt. Barnen bara älskar sova över hos släktingar. Minns själv när man var liten att det är roligt och speciellt.

I lördags passade vi på att åka förbi Nørrebro (en stadsdel) för att kolla in sjalar och sånt. Dom brukar ha senaste modet i slöjor och även om danska kronor är dyrare så brukar man kunna fynda. Köpte sjalar 4 för 100 dkr (en gick till svägerskans dotter). Senare på eftermiddagen åkte vi hemåt igen. Alla nöjda och glada!

Demonstration av helgens sjalinköp supertunna pashmina. Senaste modet enligt danskarna.


1 mars

Jag har börjat med en ny träning. Förra veckan var jag på första passet. Fitness kick-boxning, bara för tjejer. Det är alltså ingen sparring utan bara slag mot mitsar (sånna kuddar som man håller i) och så träning för hela kroppen utöver det.

Om det är några fler tjejer (eller kvinnor) omkring Malmö som vill prova på så hör av er! Riktigt bra och rolig träning och dessutom för ett helt oslagbart pris. Betalar lika mycket till 24seven per månad som detta kostar per år. Värt att prova på!

Det varit riktigt skönt ute idag. Än fast det var molnigt var det runt 10 grader. Kan man säga att det blivit vår nu kanske, härligt!

Utanför dagis idag.


RSS 2.0