Nya utemöbler

Idag har det varit regn och lite kyligare (runt 10 grader) Annars är ju riktigt fint att sitta ute även nu bara solen lyser.

Var till IKEA förra helgen och köpte lite utemöbler till affären. Måste ju visa hur fint det blev! (Bättre än att sitta på några brödbackar)

 

Så där ja, nu kan det bli sommar

 


24 april

Hej på er!
Idag har det varit ganska fint förutom att det började regna lite nu på kvällen. Man börjar i alla fall ana att temperaturen stigit för att stanna på en mer behaglig nivå. Runt 15 grader nu. Så pass varmt att till och med jag börjat lämna vinterjackan hemma.

Har varit lite dålig på att svara på kommentarer. Det är ju så roligt när man får kommentarer och frågor men sen glömmer jag svara.
Förlåt! Ska bli bättre på att svara direkt så fortsätt kommentera och fråga ni :)

Nu när jag slutat med vinterjackan så döljs inte magen lika bra som innan. Tittar mig själv i spegeln och tycker jag ser höggravid ut! Folk börjar fråga när det är dags. Ja om si så där... tre månader (Oj var ska detta sluta!) Men storleken på magen låg på normal, fast på det övre normal strecket, när jag var hos barnmorskan. Så inget ovanligt på så vis. Men ovanligt stor för att vara mig. Minns när jag väntade Soso och verkligen var höggravid och skulle inom en vecka. Då först började folk som man inte kände så väl titta på magen och fråga när det var dags, när jag då sa nästa vecka trodde dom att jag skojade. Dom som precis upptäckt att jag var gravid. Nu är det lite annorlunda. Ingen som missar att jag är gravid. Det kanske blir så med tredje barnet, att magen syns tidigare och tidigare. Någon annan som har erfarenhet och vill dela med sig?


Vecka 25

Igår var jag hos barnmorskan. Vägdes, magen mättes, lite olika prover togs och så lyssnade vi på bebisens hjärta. Åh va kul!

Känner ju hur bebisen rör sig men ändå är det magiskt att lyssna på hjärtljuden. Allt var bara bra och normalt, tack och lov, alhamdulillah.

Det enda som är mindre roligt är foglossningen som blir värre och värre. Kan inte sitta normalt en längre stund på en vanlig stol eftersom jag får så ont i svanskotan. Promenera som jag älskar att göra helst snabbt är omöjligt. Måste ta små myrsteg och till och med tänka på hur jag kliver ut ur bilen för att inte ångra mig sen. Aj. Ta på mig byxor är hemskt. Tur att det blivit lite varmare nu så att jag kan bo i leggings nu tills bebisen kommer. 

Ska gå till en sjukgymnast nu och hoppas att jag kan få hjälp med detta. Hade samma problem när jag väntade Jomi och köpte då ett speciellt foglossningsbälte. Har lånat ut massa olika babysaker åt olika håll och det mesta har jag fått tillbaka nu när jag blivit gravid men just det som jag skulle behöva som mest nu har tyvärr inte kommit tillbaka. Så kan det gå. Blir väl att köpa ett nytt nu.

Magen växer så det knakar. Tänkte ta en magbild framifrån men där syns den ju knappt. Är i vecka 25 nu men känner mig tjockare än så.

 


Hockeykillen

Soso har fastnat för ishockey nu. Eller det började egentligen i julas när vi var och hälsade på mormor och morfar och deras morbror. Innan var det bara fotboll och helst ville han se alla möjliga matcher när dom än gick på tv. Inte kul att ta dom fajterna på skolkvällar när han tittat ut att någon speciell match som börjar exakt när det är läggdags... nåja. Nu är det hockeymatcherna istället.

Uppe hos mormor och morfar är det ju Modo som gäller och morfar och morbror går på alla hemmamatcher. En dag när vi var där spelade Modo mot Färjestad och då kom Soso på att han minsann ska heja på Färjestad så det har han gjort sedan dess. Några matcher har han fått se trots att dom egentligen varit efter läggdags. Ikväll var det sista avgörande matchen och då fick han se. Nu kan vi konstatera att det blev Skellefteå som vann alltihopa och nu slipper vi elitserien på ett tag i alla fall. Hehe.

Han har en klasskompis som spelar ishockey och nu är det extra roligt att vara hemma hos honom. En dag gick han hem till honom efter skolan och när jag kom och skulle hämta honom spelade dom mycket riktigt hockey... Ute på rullskridskor istället.


17 grader!

Åh va härligt väder det varit! Både idag och igår har det varit 17-18 grader. Äntligen och inte en dag för sent!

På morgonen har man kanske behövt vinterjackan då det blåst lite kallt. Svårt att veta vad man ska ta på sig. Och ta på barnen. Skickade med lite olika och vårjackorna så att dom skulle kunna byta sen på dagen när det blivit varmare. Jomi min lilla älskling hade vårjackan men mössa på sig när jag hämtade honom. Oj vad svettigt! Det sägs ju att man ska skynda långsamt men sen sa jag till honom att han behöver ingen mössa om det är 17 grader.

Lite tråkig bild jag vet, men här kommer bildbeviset på det riktigt sköna vädret...Roligt tandläkarbesök

Var hos tandläkaren idag. Eller egentligen var det hos en tandhygienist. Och inte ens det föresten, en student fick jag komma till. Ja den vanliga tandhygienisten var med också och eftersom båda skulle göra allt så tog det, ja typ... dubbelt så lång tid också.

Fick världens fnitterattack mitt under besöket också. Väldigt oväntat. Måste varit första gången någon suttit och skrattat i en tandläkarstol. Eller?

Det var nog för att det var just en student också. Man brukar ju få en sån grej i munnen som suger upp saliv men det fick jag inte hela tiden. Tydligen är det inget fel på min salivproduktion heller så när verktygen åkte fram och tillbaka så blev det plötsligt en liten fontän ut ur min mun. Varpå studenten också ryckte till och blev lika förvånad som jag - Va, vad var det!? Det var inte jag i alla fall! Och tittar på sina verktyg. Vad är det för verktyg som används egentligen. Det ska ju inte komma vatten från dom här... Alltså sen kände jag mig som ett 10 år gammalt barn som inte kunde sluta skratta. Men det lättade upp tandläkarbesöket i alla fall.

Blir ingen bild på det. Ni får föreställa er själva hur det såg ut...


Brottningstävling

Hej på er!
Det har varit riktigt fint väder senaste dagarna. Sol och upp till 9 grader på dagarna. Härligt, härligt! ...Och bara för att jag tänkte skriva det så började det regna... eller hagla. Det var det.

Idag har vi varit i Lomma på brottningstävling. Barnen var riktigt duktiga på sina matcher. Soso vann två och förlorade en så han fick silver. Jomi vann en och förlorade en men eftersom han är miniknatte så får alla guld. Dom lekte och träffade en massa kompisar från andra klubbar också och hade riktigt roligt.

Nu när vi varit med endel har jag också börjat förstå brottningsreglerna mer och mer. Tycker det är riktigt roligt med kampsporter där man använder mycket teknik. Maken tränar ju också brottning och bjj så jag har fått lära mig lite från honom. Tränade innan kick-boxning och skulle också vilja lära mig mer brottning. Men just nu ligger den karriären på hyllan...

Barnen är fit-for-fight i alla fall


Leos Lekland

Igår var det sista dagen på påsklovet. Jag tog med barnen och en kompis till Soso och gick till Leos Lekland. Svägerskan och hennes flickor och en massa andra mammor och barn från irakiska föreningen var också där. Barnen lekte en massa medan vi satt och pratade. Alla nöjda och glada.

Barnen är nu stämplade som betalda. Bra


1 april

Nu när barnen varit lediga fick även jag några välbehövliga sovmornar. Och hur firar man bäst det, jo genom att utveckla en ordentlig förkylning. Så nu har jag sovit dåligt ändå bara för att jag hostat mig genom nätterna. Men alhamdulillah, tack och lov, inget värre än så.

Nu har snön smält bort igen. Några vårblommor (ja några små om man tittar riktigt noga) som kämpar på trots frånvaron av vårvärme.


RSS 2.0