Klättrat

Barnen fick ett häfte med sommaraktiviteter från skolan innan dom slutade. "Sommarkul".
Det var där vi hittade simskolan till dom. En annan aktivitet som dom fastnade för var klättring. Gratis prova på. Anmälde dom till det också så nu har dom varit och klättrat två ggr på Malmö klätterklubb.

Två timmar fick dom klättra på dom olika klätterväggarna. Helst ville dom klättra mer efter det också. Jätteroligt!


26 juni

Idag har vi grillat fisk. Trotsade regnet och hämtade fisk som vi grillade utanför svärmor. Eller det var maken och hans bröder som fick stå ute och grilla medan vi satt inne och väntade på att maten skulle bli klar. Grillad fisk är ju bara så gott!

Var till barnmorskan idag och mättes och kontrollerades. Bebis växer bara fint...och jag också höll jag på att säga. Har gått upp 19 kg nu. Nytt rekord.

Sista veckan har jag blivit helt uppsvullen också. Lägg till foglossningen på det och ni har mig, vaggande fram som en pingvin. Hehe. Benen känns som ballonger som håller på att bombas när jag sitter på dom.

Jomi lekte med min lur och tog den här bilden. Lite suddig vilket sammanfattar mitt tillstånd nu.


Midsommar

Igår köpte vi med oss falafel och hamburgare och satte oss i Folkets park på en filt. Snabb picknick efter att vi jobbat klart. Barnen lekte och åkte karuseller och sånt. Vi fick se en midsommarstång och sen var den midsommaraftonen gjord. Typ.

Sen fick dom en glass och så åkte vi hem till svägerskan och satt ute på balkongen. Med utsikt över Malmö. Riktigt fint faktiskt från åttonde våningen.

Barnen undrade varför man firar midsommar. Vi brukar inte direkt fira midsommar genom att dansa runt någon stång men att fira sommaren är väl aldrig fel!

 


Simskola

Idag var det slut på sovmorgon igen, åh min sköna sovmorgon, haha. Men vad gör man inte. Barnen har börjat på simskola.

Dom tycker ju om att ha olika aktiviteter så bara att passa på. Viktigast av allt är ju att kunna simma ordentligt. Livsviktigt.

Dom tyckte det var riktigt roligt och trots att vattnet var kallt i inomhusbassängen (tydligen hade dom inte hunnit värma upp det efter att dom bytt ut vattnet) så ville Soso helst fortsätta bada och prova dom nya övningarna dom gjorde bara lite till. Imorgon ska vi dit igen.

 


Smörkniv

Sista veckorna i skolan har barnen kommit hem med lite av varje som dom gjort under terminen. Roligt att se olika böcker och annat dom gjort.

Soso kom hem med den här smörkniven. "Mamma, känn, känn... så mjuk den är!"
Som han lagt ned tid och putsat den. Mycket sandpapper som gick åt gissar jag. Söt. Även om jag mer tycker det liknar... en ishockey klubba än en smörkniv ;)

 


Skolavslutning

Igår hade mina stora killar skolavslutning. Trots att dom går på olika skolor lyckades jag gå på båda två. Hann precis även om det blev åka fram och tillbaka. Men det var det värt såklart. Finns inget bättre än att se barnen så glada, stolta och fina denna dag!

Strålande sol var det hela dagen. Efteråt fixade vi med lite jobb i affären och en ny cykel till Soso. Åt persisk mat och gjorde en sommartårta.

Nu är det sommarlov!

 


Vecka 33


Nu har nedräkningen börjat på allvar känns det som! En och en halv månad kvar till beräknad födelsedag.

Igår var jag på tillväxtultraljud. Bebis verkar må bara fint och växer som han ska. Alhamdulillah, tack och lov. Känner kraftiga rörelser och buffar då och då under dagen vilket känns helt underbart varje gång. Roligast är ändå när bebis hoppar till vid något plötsligt ljud. Fick bekräftat hur bebis ligger i magen. Här är ryggen, benen här... huvudet nedåt. Fick se bebis i 3D också. Men ansiktet som är roligast att se täckte han med sina händer lille busen. Garden är uppe redan i magen. Så fick bara se några små skymtar och det blev inga 3D bilder. Men det gör inget, snart får vi se vårt lille underverk live ju. InshaAllah

Tjockisen i hissen på väg ned igen.


8 juni

Nu är det inte många dagar kvar tills barnen har sommarlov. Bara måndag och tisdag sen har dom skolavslutning på onsdag. Ska bli så skönt!

I veckan har det blivit extra lediga dagar tack vare nationaldagen. Riktigt härligt väder har det varit också. Barnen har rullat omkring på sina rullor en massa senaste dagarna. Så kul man kan ha med ett par rullor på fötterna. Trots att dom håller på att flyta iväg av svett med alla skydd och hjälm längtar dom tills nästa gång dom ska ta på sig allt igen. Hehe.

Idag har vi jobbat. Slog två flugor i en smäll och kombinerade jobbande med grilla i parken framför affären. Måste man jobba så får man göra det bästa av situationen. Hämtade filt och grill och allt det där. Maken började grilla innan vi slutade så sen kunde vi sitta i lugn och ro.

Så gott allt blir bara man sätter sig på en filt i det gröna!

Blev inga bilder idag så bjuder på en picknick bild från förra veckan när vi satt utanför en kompis och fikade i solen.

 


Egyptiska marknaden

I veckan var vi till egyptiska marknaden som brukar vara i Malmö varje år. Brukar alltid vara roligt att gå dit. Fynda fina saker, ibland till riktigt bra pris och om inte annat så kan man hitta fina unika orientinspirerade heminredningsgrejor.

Dom brukar alltid göra reklam, sätta upp lappar i alla möjliga affärer men i år visste ingen. Av en slump fick vi reda på att det var och var dom höll till. I en föreningslokal på Celsiusgatan (mellan Willys och Nobelvägen). De har flyttat till mycket mindre lokaler men det var värt ett besök ändå.

Köpte bland annat en rökelsebrännare (eller vad dom kallas för?) en arabisk kaffekokare, några tavlor och lite andra småsaker hem. Dom hade även kläder, slöjor och smycken.

Älskar guld så dessa passade mig perfekt!


RSS 2.0