Grillfest

Igår var vi på grillfest som förskoleklassens lärare ordnat på Jomis skola. Dom bjöd på både grillkorv och festis. Sen hade barnen ett litet uppträdande, lärarna inför ettan presenterades och sist av allt - godisregn. Jätteroligt!

Jomi hade sett fram emot det jättelänge. Att få vara med kompisarna och visa vad dom brukar göra. Sångerna som dom tränat in. Och bäst av allt, att vi gjorde något som var bara hans. Hans skola, hans lärare, hans kompisar. Vår stora kille! Snart är han storebror han också.

Avslutade kvällen med att titta på när dom lekte. Tänkte ta en bild när han gungade men han hoppade precis. Lyckades ta ett kort precis i hoppet. Försök ta om det här kortet om ni kan!


Helgfrukost

Nu ska jag variera mig lite och skriva lite om mat. Älskar ju mat, helst mat från Mellanöstern. Arabisk, persisk och igår fick jag (äntligen!) smaka afgansk mat.

Följde med en vän igår hem till en tjej som ordnat matträff i stil med "halv åtta hos mig". Fast det var halv sex och vi fick vara med i köket och hjälpa till. Se hur man lagar en ny maträtt. Det blev en afgansk/rysk inspirerad rätt. Riktigt roligt både att träffa tjejerna och äta en ny god maträtt. Fick receptet också och ska absolut göra den hemma nån dag. Glömde helt bort att ta en bild så den får jag ta när jag gör den själv istället.

Idag åt vi en av mina favoritfrukostar. Ibland brukar vi hämta hem manaqish, ost eller zatar (timjanblandning) på bröd som blir som minipizza. Men idag åt vi faktiskt ute på ett ställe. Beställde min andra favorit också som är foul och hommusblandning (fava bönor och kikärtor).

Det blev en riktigt mäktig helgfrukost, egentligen mer som en lunch. Riktigt gott!

 


Premiärtur

Igår fick barnen äntligen gå ut och rulla på sina nya rullor. Vi gick till en parkering bakom vårt hus (som är tom på kvällen) så dom kunde rulla fritt. Premiärturen ute gick ganska bra. Jomi ramlade en hel del men han hade riktigt roligt ändå. Tack och lov för skydden. Fattades bara rump-skydd så hade han varit hel garderad.

 


Nya rullor

Vad hände! Jag som trodde sommaren var här för att stanna. I helgen hade vi upp emot 30 grader. Härliga tider. Förutom att jag märkte att jag inte alls är samma person som mitt ogravida jag. Jag som älskar värme och sitta och grilla mig i solen. Nu höll jag på att flyta iväg och kvävas i värmen. Tack och lov för slush ice. Men jag klagade inte! Vill ändå ha varmt och skönt.

I helgen var vi på kalas i lördags hos barnens kusin som fyllde år. Och i söndags var vi hem till några andra vänner och släktingar. Varmt, varmt är det enda jag minns.

Nu då, både idag och igår har temperaturen störtdykt och regnet öser ned. Inte alls roligt men det behövs väl vattnas lite ute antar jag. Gräset och buskarna menar jag.

Var och köpte rullor (rullskridskor/ rollerblades/inlines?) till barnen häromdagen.

Helst ville dom ut och åka direkt. Soso är riktigt duktig på att åka men Jomi var lite vingligare. Det har dock inte varit nåt bra ute-och-åka-ruller väder så än så länge har dom fått träna lite inomhus. Fördelen med att bo i hyreshus med en lång källarkulvert...

Ingen bild på det.

Vi hörs så länge!

 


15 maj

Idag har det varit varmt och soligt igen, runt 20-23 grader men väldigt blåsigt.

Ikväll hade barnen brottningsträning. Märkte då att det inte var någon höjdare att sitta en längre stund på hårt träunderlag. Märkte det efter en stund när jag trodde att jag suttit och vilat mig lite. Kunde knappt resa mig upp sen, AJ vad ont jag hade!

Kände mig som min gamla mormor, hellre står jag och pysslar med olika saker än att sätta mig ned. I alla fall om sittplatsen är en hård trästol. Aldrig mer! Men vad säger man, alhamdulillah. Tack och lov att det inte är värre.

Här har vi hållit till ikväll. Så fint med alla träd som blommar nu.


Besök och födelsedagsfirande

Hej på er!

Har haft en jättebra vecka senaste veckan. Min bror kom till oss förra tisdagen. Hela 25 grader var det då. Sedan höll det sig runt 18-20 grader och sol varje dag. Barnen har varit ute och spelat en massa fotboll och hängt med sin morbror varje dag på fotbollsplaner, i lekparker och Folkets Park.

Igår skjutsade jag brorsan till flygplatsen och så blev det lite kallare och molnigare här igen. Bokstavligt talat alltså. Blev tomt här hemma också. Det var riktigt roligt att ha honom här.

Höjdpunkten den här veckan förutom brorsans besök var i fredags, 10 maj. Då var det vår Jomis födelsedag!

Firade honom med kusinerna och fick hela huset fullt ned barn. Blev tårta, godis och slush. Ingen sockerbrist här inte.

Glad 7-åring!


Härliga dagar!

Riktigt härliga dagar är det nu, värme och sol! Hade helst inte gjort någon annat än att bara sitta ute i solen och njuuuuta. Men som vanligt har vi jobbat och gjort lite inköp till affären. Tur att vi har vår lilla uteplats att sitta vid numera i alla fall.

Igår gick vi till lekplatsen i Folkets Park på kvällen efter att vi ätit middag. Vi hann inte mer än komma dit så kände jag något som landade på min arm. Fågelbajs! What the @&!!! Ville förbanna den äckliga lilla fågeln men nöjde mig med att ställa in mina fågelmatningsplaner framöver. Nåja, som tur var fanns det toaletter med tvål och vatten precis bredvid där vi var så gick in och tvättade bort skiten på en gång. Dessutom hade jag en glansig jacka och abaya i mitt favorit material, polyester, som var lätt att tvätta och torka någorlunda. Så tack och lov. Bra med polyester ;)

Fick höra sen att det är tur om en fågel bajsar på en. Tycker att det mer är en väldig otur, men men, känns lite bättre att tänka tvärtom.

Trots fågelbajset hade vi en trevlig stund i parken. Barnen klättrade omkring och lekte länge och väl och det var riktigt skönt att vara ute även på kvällen. Temperaturen höll 17 grader tills solen började gå ned. Då var det dags för oss att gå hem också.

 


Folkets park premiär

Den här vecka har känts både lång och kort med helg mitt i. Skönt ändå att det är fredag nu och helg igen!

När barnen var lediga på 1 maj gjorde vi vårpremiär på Folkets park. Köpte åkkuponger och barnen åkte sin favorit radiobilarna flera gånger om.

Soso ville vinna något på pilkastningen. Man skulle pricka en ballong med pilen så vann man ett pris. Efter andra försöket small en ballong och han fick en stor uppblåsbar hammare. Då ville Jomi också prova. Annars blir det ju orättvist ju. Soso ville gärna hjälpa sin bror - Det är lite svårt så jag kan vinna åt dig istället.

Men det gick inte Jomi med på. Såklart att han skulle kasta själv. Han lyckades till och med smälla en ballong på första försöket. En uppblåsbar hammare rikare och mycket stolt lillebror.

 


RSS 2.0