Godaste mango någonsin

När man fastar så smakar maten mycket bättre än vanligt. Det kanske låter klychigt, men det är sant. När man fått känna hunger och törst finns det inget godare än att sätta sig till bords och äta. Man uppskattar maten mycket mer. Man njuter av varje tugga och är mer tacksam än någonsin över att vi har mat varje dag. Något som inte är självklart för alla här på jorden.

 

Fastan gör oss mer ödmjuka. Genom att släppa tankarna på mat på dagen får man mer fokus på sin andlighet. Så det var några tankar om fastan. Har fått frågan så många gånger hur man orkar fasta. Så många (oftast inte muslimer) som säger att dom "aldrig skulle klara av det". Säger bara att man klarar mer än vad man tror. Huvudsaken man är frisk. Sen när man klarat av det infinner sig dessutom en stor ödmjukhet. På köpet.

 

På tal om att njuta av maten. Köpte mango från Indo Pak, en pakistansk mataffär. En liten låda med fem stycken i. Lite dyr (jämfört med andra lågpris fruktaffärer här i Malmö) betalade drygt 10 kronor per mango. Men vi blev övertygade om att det var bra kvalité. Honey mango. Höll på att tappa andan när jag åt, det HÄR är mango! Den levde verkligen upp till sitt namn. Super quality. Som en liten bit av himlen. Så sagolikt god. Ja ni fattar. Värt varenda krona.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0