Påsklov

Den här veckan har barnen påsklov. Riktigt skönt att ta ett avbrott ifrån de vanliga rutinerna.

Svägerskan och hennes familj som bor i Köpenhamn har varit här i Malmö den här veckan. Först träffade vi dom hos deras farmor, sen följde barnen med hem till oss och sov över två dagar. I tisdags bjöd vi familjen på middag. Sen hade vi finalen med födelsedagskalas för ena pojken hemma hos min andra svägerska igår.

Danskt kalas


Kallt men soligt

Riktigt fint väder har det varit idag. Kallt men soligt i alla fall. Härligt!

Igår var det också fint trots kylan. Soso spelar fotboll på alla raster som ger möjlighet. Oberoende av väder och årstider. Ungefär. Finns inget roligare än att springa efter en boll.


Sura äpplen

Jag mår betydligt bättre nu än vardag gjort första halvan av graviditeten (JA jag har ju faktiskt gått mer halva tiden nu vad skönt när jag tänker på det!) men fortfarande är jag mest sugen på sura saker som citron och sura äpplen.

Granny Smith är ett måste. Älskar när det killar lite i kinderna när man äter. Tycker att det smakar ännu godare när man delar upp det till klyftor. 

Har fått tillbaka min onda foglossning som var hemsk när jag väntade Jomi. Kunde knappt gå på slutet. Har redan nu börjat få ont i ljumskarna när jag går lite grann. Och ont i svanskotan när jag sitter. Men tack och lov är det inget värre ska man väl säga. Alhamdulillah


21 mars

Vad händer, det snöar idag igen! Nej nu ska jag sluta gnälla på vädret.


Idag ska jag gå igenom och packa ihop en massa kläder som ändå inte används. Skicka dom till bättre behövande. Det ska bli så skönt att bli av med dom. Lite mer plats i garderoberna också vilket verkligen behövs. Barnen har växt en hel del på längden sista tiden och snart har vi ju en till familjemedlem också.

Tog en bild på ett vårtecken i söndags. Men nu ligger dom täckt av snö...

 


Till svärmor

Var hem till svärmor en stund nu ikväll. Hämtade henne från tåget i söndags när hon kom hem från Irak. Hon flög alltså till Kastrup och tog sen tåget därifrån. Ingen som trodde att hon åkt tåg hela vägen från Irak va. Hehe.

I Irak var det runt 25 grader nu, och här minus 2 grader, snö, blåsigt. Det känns kallare än vad det varit på hela vintern. Typ. Vilket väder alltså och nu börjar vi närma oss slutet av mars. Men men. Efter en segdragen snörik, kall och jäklig vinter kommer en underbart varm och lång sommar va? Hoppas det.

Fick med oss lite nötter. Direktimport från Irak.



16 mars

Idag var barnen hem till några kompisar. Hämtade dom på kvällssidan sen tog vi en lite sen filmkväll... Tills dom slocknade i soffan. Tar på krafterna att leka hela eftermiddagen och kvällen.

Köpte en ny tunn slöja sist jag var in på Netto. Man vet aldrig vad man hittar där. Egentligen är det väl en sommar slöja eftersom den är så tunn. Tänkte förbereda mig lite för en varm sommar...hoppas kan man ju alltid. Gillade mönstret. Fastnar annars lätt på enfärgade.

Såg nu att tavlan bakom gör att det ser ut som att jag har kattöron men det bjuder jag på ;)


Nallar till bebisen

Igår när Jomi var hemma från skolan ringde vår söta granne mig på förmiddagen efter att hon hört att hans skola hade stängt. Jomi brukar gå upp till henne ibland när vi är hemma så hon sa att han kunde kunde komma till henne så att han slapp sitta med mig i affären hela dagen.

Dom gick sedan ut och promenerade och hon skulle handla några småsaker. Efter det kom dom till oss i affären och Jomi visade stolt upp något han köpt.

Hur gulligt som helst och mitt mammahjärtat höll på att spricka av kärlek "Titta mamma jag har köpt nallar till bebisen!"

 


Ingen skola idag

Godmorgon!
Ut i kylan igen. Minus 5 grader. Idag är Jomi med mig i affären. Skulle lämna honom vid skolan imorse och möttes av massor av polisbilar, poliser och avspärrningsband. Ojdå vad händer här. Hans lärare mötte oss och sa att polisen stängt hela skolan (och tre andra som ligger i samma i område) för att dom hittat vapen. Ja just det va tryggt det känns att lämna min 6-åring på den skolan. Vill inget hellre än att byta till samma skola som Soso men det finns inte plats där. Får nog ringa igen och gråta lite. Hehe.

Så nu får Jomi jobba med oss idag. Inget godis på morgonen i alla fall. Han har redan spanat in vad han vill ha...

 


Ännu mera snö

I morse hade det snöat ännu mer. Så mycket att vi fick sopa av bilen. Hela marken var täckt. Inte så vanlig syn här i Malmö ens i december/ januari. Mycket ovanlig i mitten av mars!

Har haft en lugn och skön dag idag. Jobbat, hämtat barnen i tid. Lagat en enklare (snabbare) middag och sen vilat i soffan en stund. Älskar att bara blunda och flyta iväg några minuter. Har alltid TV'n på så man hör prat i bakgrunden. Powernapa en stund. Sen känner man sig mycket piggare igen.

Bild från igår när det började snöa. Idag har det faktiskt varit soligt och fint så det mesta av snön som låg på marken imorse har smält bort igen. Hoppas verkligen att detta är sista omgången med kyla nu.


13 mars

Vad hände med våren?
Förra veckan fick vi en dag som var riktigt fin och vårig med 12 plus grader och strålande sol. NU är våren här tänkte vi! Jackor och mössor kastades. Eller ja, man kunde lätta lite på alla vinterkläder i alla fall. Såå skönt! Men det var då. En dag. Sen kom vintern tillbaka igen. Och ordentligt. Flera minusgrader har det varit på morgonen och idag snöade det till och med. Neej!

Vill ha vår, varmt och sol igen!

Till dess är det bara att klä på sig full mundering igen.

 


Vecka 20

Nu är jag i vecka 20. Alltså halvvägs. Har varit på rutin ultraljud och allt såg bara bra ut, alhamdulillah, tack och lov. Bebisen verkar må fint och växer bra. Och det finns faktiskt en liten bebis i min mage. Inte bara jag som blivit tjockis. Det hade inte varit så konstigt annars eftersom jag fick lov att äta hela tiden innan vecka 16 för att inte må illa. Dessutom var jag verkligen hungrig hela tiden. Inte ens under Ramadan när vi fastar hela dagen blir jag så hungrig. Nu har jag återgått till en mer normal nivå av matintag igen.


Börjar känna lite då och då hur bebisen rör sig i magen också så hela graviditeten känns mer verklig. Det är verkligen någon där inne...

 


RSS 2.0