16 juni

Hej på er!
Dagarna bara rusar iväg, imorgon har Soso skolavslutning och på onsdag nästa vecka har JomJom midsommarfirande på dagis. Sen kan vi kalla det officiellt sommarlov!

I helgen har vi gjort en massa roliga saker. I fredags cyklade vi till svärfar och hans familj. Hans fru gjorde manaqich (eller hur det stavas), bröd med zatar (kryddblandning) ovanpå. Blev väldigt sugen nu på att göra det själv så nu har jag köpt hem jäst så det är bara att sätta i gång...

I lördags var vi ute och grillade i Tallriken i pildammsparken. Barnen cyklade dit och makens två småbröder följde också med (10 och 12 år). Vi grillade entrecote och åt potatissallad i solen. Enkelt men mysigt! 


 

Småbröderna har ju bott i Syrien i några år nu och är inte vana med "svensk mat", alltså en köttbit som man äter med kniv och gaffel. Men dom gillade det också.

Efter grillningen blev det filmkväll. Barnen hemma och jag och maken gick och såg Pirates of the Caribbean. Älskar dom filmerna och den senaste levde också upp till förväntningarna!

I söndags hälsade vi på hos svägerskan. Satt ute på balkongen medan barnen var ute och lekte på gården. Hon hade också bakat bröd, fast en annan variant med köttfärs på som minipizza. 

Idag  får det bli min tur att baka. Ska göra bröden med zatar, det är ju bara för gott!------------------------------------------------------------------------------- 

Uppdatering

Tiden bara flyger iväg och inte mycket tid eller energi att blogga känner jag!

Veckan som gick kom mina föräldrar och bror och hälsade på oss. Det var helt underbart väder och vi hann med en massa saker!

I helgen tog vi tåget till Göteborg allihopa till min kusin och hennes familj. Dom gjorde dop-kalas till deras minsta kille så då passade vi på att åka dit. Har tänkt åkt och hälsa på dom så länge så vi passade på nu när vi hade en anledning!

Vädret har ju varit helt underbart. Min kusin har hus med allt ett barn (och verkligen våra barn!) kan önska sig. Soso har tre favorit grejor och alla tre fanns på plats - fotboll, bada och skateboard.

Så gärna som Soso vill ha en egen skateboard, han blev överlycklig när han såg att min kusins dotter hade en så han äntligen fick prova!

Sen bada, egen pool på gräsmattan är inte helt fel. Soso snorklade och Jomi guppade omkring i flytväst.

Och så höjdpunkten, och det som verkligen är något som Soso älskar - Fotboll!
Dom har gräsmatta med fotbollsmål och min kusins dotter hade alla fotbollstillbehören som Soso fick låna - lyckan var verkligen gjord! Fotbollshandskar, knäskydd, fotbollsskor. Han hade kunnat spela hur länge som helst. Här hemma är det också bara fotboll som gäller. En mjukare inneboll som han trixar omkring med hemma och så fort vi ska ut så ska fotbollen med. Där var det en hel gräsmatta perfekt fotbollsplan.Snart var både barn och vuxna med i matchen också. Soso's kläder bytte färg från ljusblå till grön. Hm. Men det var det värt!

Egentligen var vi inte i Göteborg utan utanför Göteborg, i Kungsbacka. Och utanför Kungsbacka i Onsala. Soso och Jomi undrade vilket land vi var i nu? Fortfarande Sverige. Men blev smått chockad när vi skulle köpa med oss falafel rullar på tåget hem. Tycker att just falafelrulle är bra tågmat. Enkelt att äta och inte för tungt när man bara ska sitta ner i några timmar. Gick in på en av Kungsbackas få kebabställen och beställde falafel till oss innan vi skulle till stationen. Falafelrulle 60 kr! 
Här i Malmö går dom på 20-25 kr. Frågade vad den hemliga ingrediensen var, kikärtor svarade han. Eh. Ok. Nåja det var en erfarenhet det också.


----------------------------------------------------------------------------


RSS 2.0