19 februari 2004

19 februari 2004 var en mycket speciell dag. Det var då jag blev mamma första gången. Igår fyllde alltså min stora kille 9 år. MashaAllah. Kan inte riktigt förstå att jag varit mamma i hela nio år! Känns ju som igår (eller möjligen förra året).


Gjorde tårta med hallon som vi festade loss på.

 


Belengko

Var hemma hos svägerskan i fredags och blev bland annat bjuden på belengko (بلنكو). Något suspekt som blandades till en saft med socker, rosvatten och lite finmald kardemumma. Tydligen är det något irakier brukar äta/dricka. Det är alltså inte fiskögon (visst liknar det?) utan det är torkade små frön. Googlade och fick fram basilikafrön. Vet inte om det är rätt, någon som vet?

Efter att dom legat i vattnet en stund sväller dom alltså upp och börjar se ut som fiskögon.

Mycket näringsrika tydligen. Hoppas det.


2 februari

Det var så skönt med sovmorgon idag. Gjorde min favorit frukost, foul och hommus b'tahina. Älskar helgfrukostar! 


På kvällen gick vi och hälsade på svägerskan. Kom precis lagom till någon knäppskal tänt en brasa i containern som dom ställt upp för att folk ska kunna kasta större saker såsom möbler och gamla tv apparater. Bättre det annars hamnar dom ju bara på gatan utanför. Men såklart så kliar det för mycket i vissa fingrar så fort något som liknar brännbart dyker upp (?)


Tur att det inte blåste så mycket idag. Inte så kul för dom som har balkongerna längre ned. Misstänker att röken inte var så nyttig heller och den spred sig ju ganska snabbt.

 


Fredagsmys

Har haft en riktigt skön slappar-fredagsmys-kväll. Mys med barnen och film med maken. Imorgon ska jag ha sovmorgon. Så skönt!


Barnen gjorde chokladbollar helt själva. Jag tog fram receptet och ställde fram ingredienserna och sånt sen lämnade jag dom själva i köket. Dom tyckte det var så roligt att måtta upp och blanda själva. Goda små bollar blev det också.

 


RSS 2.0