Helsvensk

Hej på er!
Bloggar och har nu även börjat Instagramma med iPhone. Älskar autocorrect. Okej inte alltid men många ggr får man sig ett extra skratt. Min ena sons namn brukar till exempel bli "Halal".

Häromdagen la jag in en bild på Instagram och skulle skriva lite spexigt "Hejsvejs egobild". Autocorrect ändrade snabbt till "Helsvensk egobild". Ja varför inte. Autocorrect är mindre fördomsfull än många andra verkar det som.


Fick frågan för ett tag sen
"När ska du bli svensk igen då?" (av någon jag inte ens känner dessutom men det var en annan sak)
Tog det dock som ett skämt. Även om personen kanske hade en föreställning av att jag faktiskt konverterat till en annan nationalitet?

Jag är svensk, har alltid varit och kommer alltid att vara svensk. Svensk och muslim. Svenskheten sitter inte i religion eller kläder.

Svenska jag. I min nya bruna abaya. Helsvensk egobild.


19 september

Trodde det var höst innan men vädret har fortfarande varit ganska varmt, runt 20 grader. Idag var det däremot bara 12 grader på morgonen. Fryser! Nu är det kanske dags att plocka fram höstjackan trots allt. Lämpligt till höstens ankomst har jag blivit förkyld också.


Fyndade dessa häromdagen. Tycker dom har något orientaliskt över sig. Dessutom är dom inte helt svarta utan har en sliten look med bronsfärg. Älskar dom redan!


Nu ska jag bara hitta en bra plats åt dom...


14 september - nu är det höst!

Hej på er!


I måndags hade vi utvecklingssamtal med Soso och hans lärare. Nu har dom börjat med utvecklingssamtal i början istället för i slutet av terminen. Mycket bättre! Man får veta målen för den här terminen redan i början. Vad just mitt barn kan behöva träna lite extra på för att uppnå målen och utvecklas på ett bra sätt. Annars har ju utvecklingssamtalen mer varit som någon slags summering på vad som gått bra och mindre bra under terminen. Det som gått mindre bra känns ju lite sent att få reda på då. Nu kändes det mer målinriktat och jättebra att vi som föräldrar också får mer konkreta tips på saker som vi kan hjälpa honom med och få honom att utvecklas ännu mer.

 

 

Några tips som vi tagit till oss är att träna mycket läsning. Innan har Soso fått så mycket beröm för sin läsning. Han var ju bland de bästa i klassen. Det är ju såklart bra med beröm, men sen gäller det ju att inte fastna där och nöja sig. Fortsätt utveckla det som han är duktig på. Nu har han lånat flera böcker på biblioteket och sitter och läser för oss varje dag. Ingen läxa utan bara färdighetsträning. 


Igår var jag och tränade. Nu har vi börjat träna igen efter sommaren, tjejpass, fitness kickboxning. Det är riktigt rolig träning och fördelen att det bara är för tjejer. Dessutom är träningsavgiften bara 350 kr per år. Bor ni i Malmö och är intresserade är ni välkomna! Maila mig så kan jag berätta mer.

Idag började hösten. Verkar det som. Senaste veckan har gått från 26 grader till 15 igår. Idag blåser det och känns kallt.

 

Fångade den här sensommar bilden igår. Okända bär på trädet utanför vårt hus.
 


Föräldrarmöte och fotografering

Den här veckan har varit riktigt skön. Ganska varmt fortfarande trots att det är september. Passar på att njuta innan hösten kommer.

Nu märks det att skolan är i gång på allvar. Häromkvällen var jag på föräldrarmöte med rektorn och lärarna för tvåorna på Soso's nya skola. Riktigt roligt och intressant föräldrarmöte faktiskt. Dom lyckades få föräldrarna sitta och lyssna intresserade en och en halvtimme. Trots en massa prat om skolplan lyckades dom få det roligt och intressant. Jämför då med ett föräldrarmöte jag var för förskolan i våras då jag ärligt höll jag på att somna och många med mig satt och gäspade. Men inte den här gången alltså. Lärarna bjöd på sig själva och dom lyckades till och med att få många av oss att skratta flera gånger, det hade man inte förväntat sig!

I veckan hade Jomi fotografering i skolan. I onsdags när han kom hem från skolan sa han "Mamma fröken sa att vi ska kamma oss imorgon. Och så vill jag lägga gel i håret. Men det sa hon ingenting att man måste ha. Men jag vill". Sagt och gjort stod jag alltså och fixade håret på min 6 åring med gel på morgonen innan han skulle iväg till skolan. Tydligen skulle hans kompis också ha det. Min stora lilla kille. Han är så glad och stolt nu att han äntligen börjat skolan. Ett tag förra året tjatade han varje dag "ska jag börja skolan nu?" När jag svarade nästa år blev han sur. Men nu har han alltså äntligen fått börja skolan.


Plockat vinbär

Blev så lycklig när vi kom till mina föräldrar och jag såg att bären på buskarna fortfarande var kvar. Mamma brukar ju plocka och frysa in men i år har bären mognat långsammare på grund av den dåliga sommaren och var fortfarande kvar på buskarna. Gör man saft av bären är det bättre att låta dom bli riktigt mogna innan man plockar dom också så att man får den där riktigt goda smaken.

Vilka barndomsminnen och vilken lyx att plocka mängder av goda bär!

Nu har vi kommit hem igen från vår lilla semester uppe hos mina föräldrar. Vi kom i onsdagskväll och hoppade rakt in i vardagen igen.

Bjuder på lite vinbärsbilder. Barnen tyckte det var riktigt roligt (och gott!) att plocka bär också.


RSS 2.0