På barnakuten

Hade tänkt gå till moskén idag men det blev ändrade planer. När barnen kommit hem från skolan klagade Jomi på att det kliade på hela hans kropp. Kollade vad han hade och tillslut hade han utslag till och med i ansiktet. Maken är ju allergisk emot lite allt möjligt med olika reaktioner så tänkte direkt på att han kanske ätit något han blivit allergisk emot. Ringde snabbt sjukvårdsrådgivningen och blev rekommenderade att gå till akuten. Sagt och gjort.

På akuten var det förvånansvärt lite folk faktiskt. Vi fick komma in direkt och dom kollade upp hans utslag och han fick medicin för att det skulle gå ned och sluta klia. Sedan fick vi sitta kvar och vänta i ett väntrum så att dom skulle se att medicinen verkade. Vi var helt själva där. Förutom en annan kvinna som var där med hennes dotter och hennes bebis. Och vem var det, makens faster! SubhanAllah blev riktigt förvånad och vilket sammanträffande (Är Malmö så liten stad?). Satt och pratade en lång stund sen var alla klara att gå hem. Alhamdulillah. Tack och lov.

Så det var vår kväll. Det var första gången vi var till den nya barnakuten sedan dom byggde nytt och fint. Jomi provade göra konster på några av konstverken utanför.

 


20 november

Har varit i moskén flera dagar nu och lyssnat på föreläsningar. MashaAllah är så glad att jag äntligen tog mig i kragen och begav mig dit. Har förutom att lyssna på intressanta och tänkvärda föreläsningar träffat fina systrar.

Ikväll var jag däremot så trött att jag inte orkade kliva upp från soffan. Bokade biljetter till oss så vi reser till mina föräldrar över jul och så gjorde vi fruktstund med barnen istället.

Kändes bra att ladda med lite vitaminer och antioxidanter. Min favorit granatäpple

 


Muharram

Nu börjar månaden Muharram, den första månaden i månkalendern, hijra, vilket också innebär att det är nyår. Så får väl passa på att önska er alla ett gott nytt år 1434!

Muharram är också månaden då Imam Hussein, profeten Muhammeds (fred över honom) barnbarn, dog som martyr när han kämpade mot förtryck och förstörandet av Islam.

Igår var jag i libanesiska moskén där dom under de första tio dagarna under Muharram ordnar föreläsningar och minnesstund (eller vad man ska kalla det) till minnet av Imam Hussein. Och det bästa av allt, på svenska!

Rekommenderar alla som bor i Malmö eller i närheten och vill lära sig mer om Imam Hussein och minnas honom under dessa dagar att komma. Arrangörerna har verkligen ordnat en jättefin möjlighet. Må Allah belöna dom.

 

 


Firande


Lite dåligt med uppdatering här. Som ni kanske märkt. Hursomhelst, ska uppdatera lite nu. Förra helgen firande vi inte bara Eid utan också min födelsedag.

Brukar inte fira våra födelsedagar så mycket men den här var lite speciell. Ehum. Mina föräldrar och bror kom ner till oss och jag fick både en massa presenter, blommor och restaurangbesök. Fick allt jag önskade mig och lite till...

Så nu är man vuxen då. Inte längre 20 nånting.

Lägger till mitt favorit citat:
Man blir inte äldre, bara klokare.


RSS 2.0