29 maj

I fredags fick jag mail från Soso's lärare, hon skickar ut veckobrev om vad dom gjort och ska göra. "Nu närmar sig hösten med snabba steg..." tänkte neeej en hundradels sekund innan jag insåg att hon av misstag skickat iväg ett gammalt veckobrev. Puh. Även om hösten brukar komma alltför snabbt så vill vi inte tänka på den redan.

Idag är det regn och inte lika varmt men det sägs ju att det behövs lite regn ibland också så det är väl okej.

I helgen gjorde jag massor med tårtor. I lördags firade vi svägerskans dotter som fyllde år. Jag gjorde inte mindre än tre tårtor till henne. Sen var det ju morsdag i söndags så då blev det en tårta till. Tårtkalas verkligen. Men det är ju inte varje dag det är födelsedag eller morsdag så det är väl bara att passa på.


27 maj

Alldeles underbart vilket fint väder det varit i veckan. Mellan 25-28. Bara älskar sommar och värme! Idag var det lite svalare, runt 20 grader.

Har börjat med abaya, arabisk långklänning. Tycker det är så vackert och stilfullt. Har haft det innan ibland också men mest hemma när vi fått besök. Har haft en längtan att utvecklas mer och har sett upp till mina systrar som har detta plagg. Efter att ha haft abaya några dagar nu känner jag mig otroligt nöjd och avslappnad. Både i kropp och själ. Både bekväm och stilig och riktigt skönt nu när det varit så varmt. Får se om det kommer någon bild på min nya abaya stil.

Syrenerna blommar för fullt och luktar ju så gott när man är ute. Glömmer för ett ögonblick att vi bor mitt i stan. Hehe.

Barnen tyckte att dom skulle ha lite vatten när vi var utanför träningen i måndags.


Veckans

Hej på er!

Förra tisdagen kom mina föräldrar och bror och hälsade på oss. Det var riktigt trevligt att ha dom här! Inte minst för barnen som verkligen älskade att spendera varje minut med mormor, morfar och morbror. Klart dom måste vara med på varje lek barnen skulle leka och var dom än gick hade dom en svans som följde med. Inte en minut av mormor och morfar-tid gick till spillo.

En eftermiddag åkte vi iväg till bokskogen. Naturlekplatsen kunde vi ha varit på resten av kvällen. Det var riktigt skönt ute och barnen fick aldrig nog av hinderbanan.

10 maj

Sätter gårdagens datum som rubrik för igår var ingen vanlig dag, för det var min Jomis födelsedag, Hurra hurra hurra!

Kan inte riktigt fatta att min "bebis" är 6 år nu. MashAllah. Firade honom bara lite igår. Nästa vecka ska vi göra kalas till honom för hela familjen inklusive mina föräldrar och bror som kommer ner och hälsar på oss. Det ser vi fram emot!

Senaste veckan har det inte varit lika fint väder, regn och grått, men varmt i alla fall. Igår var vi och tränade. Barnen BJJ och på vårt träningspass för tjejer körde vi pilates. Första gången jag provade det och AJ! Trodde inte att pilates var så jobbigt. Det var nästan två veckor sedan jag tränade sist så jag skyller på det.

Barnen i tisdags utanför träningen. Hittade maskros bollar (eller vad man kallar utblommade maskrosor)


2 maj

Helt underbart vilket fint väder det varit dom senaste dagarna. Igår hade vi grill och picknick premiär med makens kusin och hans fru. Barnen cyklade omkring med t-shirt och shorts, äntligen!

På grillen blev det bland annat cevapi. Inget hemmalagat, men åh så gott allt blir bara man sitter i solen och äter!

Barnen nyklippta och stylade dagen till ära.


Valborg

Idag har det verkligen varit helt underbart väder här. Nästan 20 grader, sommarvärme! Eller svensk sommar, 18 tror jag det var. Men varmt ändå för att vara sista april.

Pratade med mamma häromdagen om vad dom skulle göra idag. Då sa hon att det blir nog ingen brasa där uppe "eftersom det är så mycket snö än".

Var ju sjuk i lördags och var knappt ut igår så idag märkte jag att i princip alla träd och buskar längs med vägarna fått blad nu. Undrar om vi bor i samma land. Helt otroligt egentligen hur mycket det kan skilja.

Idag var jag och barnen med svägerskan i Folkets Park. Barnen fick cykla dit. Vi köpte sockervadd och dom sprang omkring och lekte tills det blev kväll. Då kände vi att det faktiskt inte är sommar. Än. Men vi fick en fin försmak i alla fall.

Har som vana att alltid ha en liten vattenflaska i väskan på sommaren. Bra nödhjälp till tvärtörstiga barn, eller sockervaddsklistriga fingrar. Den kom till användning idag. Två busungar som gömmer sig bakom sockervadden.


RSS 2.0