Hoppsan!

Här hände det verkligen inte så mycket, på bloggen alltså. I veckan som gått har det hänt desto mer och vi har gjort en massa roligt!

Har varit på Henna fest. Bröllopsfest. Haft besök, varit och hälsat på folk. Skrivit projektarbete om diskriminering. Vardagsgrejor, fixa med olika grejor, träning, handla, hinna med olika saker. Ja, man fyller dagarna ganska lätt!

Ska lägga in lite bilder men nu är dags att sova!
Imorgon ska jag sitta med det sista på projektarbetet så behöver lite sömn.

----------------------------------------------------------------------
5-åringen

I tisdags hade vi minikalas för vår 5-åring!
Gjorde ingen tårta utan tänkte göra cupcakes istället. Det gick väl sådär. Jomi tyckte det var roligt iallafall. Han hjälpte mig att vispa runt med lite allt möjligt. Hela spisen var full med florsocker sen. Ville ju ha mycket av den goda fyllningen (mixade jordgubbar) men tog nog lite för mycket. Dessutom åkte fyllningen inte ned utan låg ovanpå (?) Nåt fel på receptet kanske. Lite glasyr (eller frosting?) på det sen så blev dom ganska fina iallafall.Och ett ljus på det så blev det riktigt festligt!

På söndag ska vi göra kalas för hela familjen. Då ska jag göra något jag behärskar mig på, vanlig tårta.  

--------------------------------------------------------------------------

Helgen

Har varit ute en massa i helgen. Så här kommer en liten uppdatering. I fredags var vi bjudna till svärfar och hans familj på middag. Det var "bara" jag och barnen och makens bror, hans fru och deras lilla bebis. Bara och bara.

I lördags var vi och grillade med svärmor och syskonen, en kusin och alla barn och bebisar i Bulltofta. Det såg så soligt och fint ut, men det blåste på ganska bra. Allteftersom fick vi flytta filtarna så att vi skulle sitta i solen för att inte frysa.

Igår blåste det ännu värre. Men ut i solen måste man ju ändå så jag och brorsans fru promenerade till svärmor. Barnen cyklade och var väldigt nöjda.  

Idag sa jag Godnatt 4-åring till Jomi. Imorgon är det Godmorgon 5-åring!
Som han har längtat, flera gånger har han sagt Idag fyller jag år! Direkt när han vaknar. Bara för att vi sa att på tisdag fyller du år. Men när vet han när det är tisdag då? Sen har han blivit riktigt besviken när jag sagt att det inte var hans födelsedag än. Men imorgon så!


--------------------------------------------------------------------

Rufsi

Gissa om jag är stolta mamman! (varning för mamma skryt nu) Soso nyss fyllda 7 år går i förskoleklass. Dom tränar inte läsning utan det är mer basic, lär känna bokstäverna. Då och då får dom läxa att ta med någonting som börjar på en speciell bokstav. Väldigt roligt det också även om Soso har kunnat alfabetet sedan han var 5 år.

Min Soso har lärt sig läsa allteftersom helt själv! MashAllah Hemma och ute på stan, läser allt han kan komma över. Skyltar, reklam på TV mm. För någon vecka sedan kom Soso hem med en bok ifrån skolan. En sån bok med tre rader på varje sida. Rufsi på nya äventyr.Roligt att hans fröken uppmärksammat att han gillar att läsa också. Direkt när han kom hem med den läste han igenom den. Nu läser han den för lillebror!

Nu måste vi fixa fler lättlästa böcker som han kan läsa. Eller framförallt NYA böcker, som han inte kan utantill redan ;)

-----------------------------------------------------------------------------------


5 Maj

Hej vänner!
Idag var det regnigt och kallt. Minns tillbaka på påskhelgen då det var som sommar, men nu är det väl som våren brukar vara mest.

Några som kämpar på i rabatterna
----------------------------------------------------------------------


Från Megamind till Rosengård

I helgen såg vi barnens nya favoritfilm Megamind. Igen. När dom sett en bra film kan dom se den hur många ggr som helst sen. Tycker också den är bra. Rolig och välgjord!Kan rekommendera den av flera anledningar, och framförallt av budskapet med filmen!

Inte helt osökt kan jag göra några paralleller från filmen till Rosengård (eller andra områden som av media är utnämda som "problemområden").

Filmen handlar om Megamind. Han har oturen att hamna i "fel område" så att säga. Medan Metroman (hjälten) har turen att hamna "rätt". Megamind lyckas inte bli populär i skolan heller utan blir utsedd till klassens svarta får. Han vill gärna bli populär och duktig men lyckas inte alls med det. Så han bestämmer sig för att om dom vill ha ett svart får så ska han vara ett svart får, och göra det ordentligt!

Han blir därmed en elaking och gör allt en elaking förväntas göra.

Detta är ju något som media lyckats väldigt bra med i Rosengård. De enda bilder som visas och sätter sig på folks minne om Rosengård är problem och kriminalitet. Barnen som växer upp där matas med att de är sämre än andra. De förväntas vara kriminella eller åtminstone allmänt ostyriga. Det är svårt att lyckas om man är i motgång med hela samhället. De är redan utsedda till svarta får. Så lika bra att leva upp till ryktet!

Det är hemskt, men tyvärr så det fungerar.

Spoilervarning på filmen nu! Men inte ens elakingen Megamind var så elak som man kunde tro. Det var inte roligt att vara elakingen längre.

Fick en idé av MammaMarie att visa upp Rosengårds vackra sida. För Rosengård är väldigt vackert! Och Rosengård har väldigt många tillgångar. Folk tror att det är hög ungdomskriminalitet men i brottsstatistiken hamnar Rosengård långt ned på listan. Den enda som är tråkigt är att så många barn försöker leva upp till bilden av ett stökigt område. Istället för att inse att dom inte behöver låta andra bestämma vad dom kan bli. Och bli det dom har möjlighet att bli istället!

-------------------------------------------------------------------------------Ännu mera promenad

Hej på er!
Har vandrat omkring ovanligt mycket på sista tiden. Hade ingen bil så det blev att sätta barnen på deras cyklar och börja promenera. Gratis träningspass.

Igår promenerade vi till makens pappas familj. Åt middag med dom och satt vid en lekpark och pratade medan barnen lekte. Sen vandrade vi vidare mot svägerskan. (Men därifrån fick vi faktiskt skjuts hem, tack och lov.) Tycker det är så fint när man är ute och går på sommaren (eller nu på våren) med alla buskar, träd och blommor längs gång- och cykelvägarna.

------------------------------------------------------------------------


RSS 2.0