Fågelnötter

Idag har det varit sådär fint väder igen! Barnen var på dagis idag så dom var ute hela dagen och var lagom trötta när dom kom hem. Ingen idé att dra iväg med dom ut på någon lekpark igen. Istället har vi bara mysit, ätit vattenmelon och tittat på fotboll på eftermiddagen. JomJom somnade i soffan sen var dom vakna när makens bror och hans fru kom hit och tittade på matchen mellan Frankrike och Mexico.

Som alla normala "invandrare" så äter vi fågelnötter i tid och otid. Eller solrosfrön. Även barnen.Det kan vara lite klurigt innan man fått in rätt teknik för att bara bita upp skalet tillräckligt mycket för att få ut kärnan, utan att skalet blir tusen småbitar och det bara blir söligt. Men JomJom hade nog listat ut hur man gör. Mamma man gör såhär! (Tar in ett frö i munnen biter en gång sen tar ut den och lägger den på skaltallriken) Hehe, härliga unge.

Plusset med att äta nötter med skal är ju att man äter och äter men får inte i sig så himla mycket iallafall. Om man bortser ifrån salt. Mina läppar är helt förlamade nu.

---------------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0