Vitaminer vitaminer tjejer

Idag har det varit ett stålande väder! Har varit ute och laddat vitaminer, eller ja solat lite. Ja det är ju så att man får vitaminer ifrån solen. Det pratas alltid om hur farliga farliga solens strålar är. Aldrig om att de där strålarna faktiskt är bra, i rimliga mängder såklart.

Många kvinnor får ju D-vitamin brist. Här i Sverige ser vi ju knappt solen under många månader. Sen vi som har slöja får ju ännu mindre solstrålar på oss eftersom vi behåller kläderna på även om sommaren. Många av de jag känner som har slöja är också direkt rädda för att vistas i solsken "Eftersom dom blir bruna och fula så snabbt, och dessutom är ju solens strålar farliga har vi ju läst på varenda löpsedel". Typ. Ja idealet i Irak är så ljus hy som möjligt = så vacker som möjligt.

Detta leder dock till att unga tjejer (nåja, i min ålder) får stor kalciumbrist, benskörhet? Hur kul är det på en skala att känna sig som en 80-åring i kroppen när man är knappt 30? Nej just det.

Så ut och få lite sol tjejer!

Idag har vi alltså varit ute och passat på att få lite vitaminer. Efter middagen gick vi till Rosengård och satt utanför makens syster. Fikade och myste så mycket vi orkade medan barnen sprang omkring och lekte... Tills solen började gå ner.

----------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0