Dadlar

När vi var i Emiraten så tog med med oss en hel massa dadlar hem. Där finns det ju dadelpalmer precis överallt. Längs med de flesta vägar hade dom dadelpalmer i mittrefugen. Vi såg massor massor massor med dadlar. Men dessa plockade dom såklart inte. Enligt vår emirat-bekant så var det bara fattiga som plockade dom längs vägen. Men knappt det.

Dadlar som vi tycker är en lyx vara här nästan och färska dadlar finns bara under sommaren. Där ville dom bli av med dom bara. Mycket av dadlarna blir t.o.m. djurmat.

En dag i Emiraten såg makens bror en man med lastbil som hade en massa dadlar, han frågade vad han ville ha för en låda. Och han fick en låda, men ville inte ha något alls i betalt. Det kändes verkligen lyxigt att mumsa dadlar, gratis är gott också eller.

Han fick t.o.m hans nummer så dagen innan vi skulle åka så kom han med en ännu större låda. När vi kom hem så delade vi ut till familjen. Väldigt uppskattad present faktiskt!

Såhär ser dom ut från början. Hårda och torra (sådär så att dom fastnar lite på tänderna). Sen är det bara att vänta på att dom ska mogna...



...och efter någon vecka utanför kylen så har dom blivit mogna. Riktigt mjuka och söta!



Inte så vackra, men det är precis såhär dadlar ska se ut.

----------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0