Burj al arab

När vi var i Dubai så besökte vi endel kända platser. Känns konstigt och lite overkligt att vara på plats och se alla byggnader som man sett på TV och bilder så mycket innan, att sen se allt i verkligheten!

Var till Mall of the Emirates, stor Galleria som mer liknade en stad, fast inomhus. Mest känd för att den har en skidbacke i ett jätterum där det är minus 3 grader. Vilken skillnad mot utomhus där det var 45 grader plus!

Sen var vi och kollade på Burj al Arab. Dubais kännetecken, världens enda 7-stjärniga hotell.



Nöjde oss med att titta på håll. Blev inget hyra hotellrum där den här gången...

Sen var vi till Dubai Mall. Världens största galleria med 700 affärer! Nej vi gick inte runt hälften, och köpte inget. Affärerna var "inte normala", alltså det var bara jättefina affärer som sålde jättefina saker och märkeskläder. Iallafall de som vi såg. Chanel, Dior, Louis Vuitton mfl... Föresten en affär hade vi nog kunnat handla i - H&M :D men känns inte så lockade att gå i en affär som man likaväl kan gå i hemma.

Värmen i Dubai var helt annorlunda mot för i Al Ain, än fast termometern visade ungefär samma så kändes det mycket varmare i Dubai. Luften är mycket fuktigare eftersom Dubai ligger vid havet och Al Ain i öknen.

Och vad är det med Dubai egentligen, det är faktiskt ett ställe som man måste åka till! Vill tillbaka också eftersom vi inte såg alla sevärdheter. Även om det var roligt att vara i ett muslimskt land under Ramadan så finns det så mycket man vill se och göra när man är i Emiraten första gången och under Ramadan vill man ta det lugnt så det gick inte riktigt ihop.

Och Dubai vill verkligen slå rekord på många sätt:

* Världens största galleria, Dubai Mall 700 butiker
* Världens största akvarium (i Dubai Mall) med en tunnel som man kan gå igenom
* Världens största byggnad,  Burj Khalifa 823 meter högt
* Världens största fontän, framför Burj Khalifa men jättefint vattenspel med musik varje dag från kl 19
* Världens enda 7-stjärniga hotell, Burj al Arab

Kanske finns fler rekord också men det var dessa vi prickade in. Det var en upplevelse iallafall att vara där. Något att pricka av "saker man bör ha sett".

---------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0