Jobba här?

Häromdagen gjorde vi något som vi inte trodde när vi kom hit. Hans bror ville redan innan vi kom hit prova söka jobb här i Emiraten. Han är ju utbildad kemist. Men maken har ju ingen högskole eller universitets utbildning och ska man jobba här utan utbildning kommer man längst ned på näringskedjan. Inget att sträva efter alltså.
När vi kom hit så kom maken snabbt i kontakt med en en BJJ klubb (han tränar Braziliansk Jiu Jitsu) först i AbuDhabi sen visade det sig att det finns en klubb här i Al Ain också. Lyckan var gjord, så han har varit och tränat flera dagar i veckan där.

Hursomhelst, hans hans tränare här i Al Ain tyckte att han var duktig och frågade om han inte var intresserad av att söka jobb som instruktör här eller i AbuDhabi. Att få ett sånt jobb innebär inte bara bra lön utan även hyra av hus och bil av nyaste årsmodell ingår i jobbet (!)
Så nu har vi översatt hans CV till engelska. På måndag har han fått intervju. Det kanske inte är så seriöst. Ska man vara tränare eller instruktör brukar man ha brunt eller svart bälte. Men här var de intresserade av honom även fast han har lila för att han kan arabiska. De flesta tränare här är ifrån Brasilien.

Men mina vänner och kära familj behöver inte sätta i halsen nu! Det är inte seriöst, hoppas kan man ju alltid. Och nog är det väl värt ett försök. Han hade nog i tanke innan att träna tills han får svart bälte och sen öppna en egen club. Så det är en dröm iallafall. Men kanske det inte blir sann ännu. Nu vet vi att det finns möjligheter här iallafall.
----------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0