Rösta på socialen?

Igår var jag och röstade. Satt häromdagen hemma hos svärmor och blev att vi började prata om att det är val. Rösta på socialen! sa hon. Hur ska vi klara oss annars? Eh... alla partier vill faktiskt ha kvar socialbidraget. Sen såg jag att Sydsvenskan skrev att många invandrare trodde att Skånepartiet var ett muslimskt parti. Skånepartiet som fullständigt vill utrota Islam och som hånar Mona Sahlin för att hon gillar muslimer (på deras brev man fick hem var det en stor bild på Sahlin med slöja). Men många som inte kunde läsa trodde att det var en seriös bild och att partiet t.o.m är muslimskt. Valarbetare som pratat med folk som röstat på Skånepartiet hade sett flera göra samma sak och det var helt klart ett väldigt stort missförstånd. Flera hade också tagit fel lappar för att Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna ser ganska lika ut.

En liten reflektion då bara: Ringer inte detta några varningsklockor? Om massor med invandrare har noll koll på svenska språket, eller så pass liten koll, att de röstar på något helt annat än var de tror är detta normalt? Borde inte Sverige sätta mer press på invandrare att lära sig svenska? 
Jag tycker inte alls att Folkpartiets förslag på svenskatest innan man kan få medborgarskap är någon dum idé. Hur ska man kunna leva och verka i ett land om man inte kan språket? 
Visst är det schysst att vara snäll, men Sverige har blivit alldeles för snällt och mesigt att allt för många bara utnyttjar det istället.
Jag röstade på inte på Folkpartiet men väl på Alliansen så känner mig nöjd faktiskt nu när som vunnit. Tror att dom är bättre för Sveriges utveckling. InshAllah.

Lite skrämmande att Sverigedemokraterna fick så många röster, men dom blev kanske hjälpta då av inte så läskunniga invandrare får man hoppas. Men EN sak har tyvärr Sverigedemokraterna delvis rätt i, och detta har vi suttit och pratat om i min egen mans familj som också kommit hit som invandrare, Sverige kan inte ta emot invandrare på samma sätt som vi gjort hittills. Alla som bor i Malmö kan vittna om att det fungerar inte med hur-många-invandrare-som-helst på ett och samma ställe. Och nu pratar vi nyanlända och icke-integrerade invandrare såklart. Tror på Norges modell, nyanlända blir anvisade en kommun och får introduktions bidrag, vill de flytta till en annan får dom försörja sig själva.

Lite politik prat blev det visst nu, men svårt att låta bli...

---------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0