Junsele Djurpark

Igår åkte vi till Junsele Djurpark. En liten djurpark mitt i skogen men väl värt ett besök. Efter att barnen "Är vi framme nu?" ett okänt antal ggr - kom vi fram tillslut! Inte ofta vi sitter i bilen och kör mer än 20 minuter när vi är i Malmö så efter 2 timmar var dom ganska trötta på att åka bil.
Junsele Djurpark var riktigt mysig. Även om den är liten så hade den många sevärda djur. De flesta djuren såg vi riktigt bra, roligt och spännande när man kommer nära djuren!


Ett annat stort plus var att dom har tider när dom presenterar några av de mest populära djuren, vita tigrarna, björnarna och tigerungarna. Man får verkligen med sig så mycket mer när man får höra lite om djuren ifrån deras skötare. Information om djuren som art och även om just deras djurs personligheter!


Här presenteras en vit och en gul tiger. Dessa var ungar från förra året och deras skötare tog fortfarande hand om dom.


Björnarna fick man också en närmare presentation av. Ljusbruna hannen Loke är just nu Sveriges äldsta björn på djurpark med sina 32 år. Skötaren delade ut äppelbitar som vi fick kasta till björnarna och dom gjorde konster, satt på befallning och vinkade med båda tassarna innan dom fick äppelbitarna. Såg hur kul ut som helst!


Några andra djur som man kom riktigt nära var getterna. Soso älskade att klappa dom och hade nog kunnat stanna där resten av dagen.


Här är tigerungarna som är 6 veckor gamla. Deras mamma tog inte hand om dom så dom blev matade med nappflaska. Tyvärr fick man inte klappa dom, men man fick komma riktigt nära iallafall.
Det var verkligen en mysig djurpark och jag fick också känslan av att djuren har det bra också. Tillskillnad mot andra djurparker jag sett. Dom hade stora inhägnader men utan att man själv behövde gå jättelångt, eller ha med sig en kikare för att se djuren.
Verkligen värt resan dit - Rekommenderas!

--------------------------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: lisa

Salam, vilken härlig utflykt!

2011-08-07 @ 18:24:26
URL: http://lisabloggar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0