Ramadan känsla!

Nu har Ramadan känslan äntligen infunnit sig hos oss. Familjen samlad och vi har varit hemma hos svärmor varje kväll. Linssoppa, olika huvudrätter och sen jättesöta sötsaker till efterrätt. Det är något speciellt att äta tillsammans när alla fastat hela dagen!

Fastan i år har gått överförväntan bra. Alhamdulillah. Trots långa dagar. Jag är helt övertygad att man klarar mer än vad man tror. Förra året blev jag så trött efter middagen på kvällen. Men i år går det riktigt bra. Tar mina vitaminer på kvällen så det kanske hjälper.

Ikväll har vi varit hos svärmor och igår var vi hos svärfar och hans familj men imorgon ska vi äta middagen här hemma. På måndag börjar barnen skola och dagis igen. Soso börjar 1:an! Så då måste dom ju gå och sova i tid. 

Tänkte skriva lite mer om Ramadan minnen här i bloggen. Nu innan Ramadan tar slut. Ramadan är ju en väldigt speciell månad för oss muslimer. Månaden då den heliga Koranen började uppenbaras. 



Fastan gör faktiskt att man blir mer medveten kring andra saker. Både hjärnan och hjärtat öppnas på ett helt annat sätt med en tom mage. Medvetenhet och medkänsla. Andra perspektiv på saker. Visst blir vi hungriga och törstiga. Men vi vet att vi ska få äta sedan på kvällen. Det är många som inte vet när de ska få äta nästa gång. Tänker bara på de i Somalia och den regionen som är aktuellt just nu.


--------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer
Postat av: Zaynab

Vad sorgligt att vi lämnat denna heliga och underbara månad bakom oss. Nya tag för nu,inshaAllah får vi alla uppleva ännu en välsignad Ramadanmånad nästa år... <3

2011-09-04 @ 23:22:46
URL: http://www.zaynabsblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0