Tråkigt!

Usch, vilka tråkiga nyheter det varit senaste dagarna! Den fruktansvärda tragedin som hände i Norge, 92 döda, och kanske ännu fler? Ofattbart att det hänt i ett nordiskt grannland. Kan inte föreställa mig hur det måste kännas för de som varit på plats. Låter som en skräckfilm, fast på riktigt!

Vet att det händer varje dag i Irak och andra länder, folk blir dödade. Men det blir mer chock när det händer så nära inpå. Så oväntat. Och det känns som att det kunde lika gärna kunnat vara här! Tankarna går såklart till de inblandade och deras anhöriga.

En annan tråkig "nyhet", om än en väldigt betydelselös med tanke på det andra, vädret! Får detta lov att kallas sommar? Regn och rusk i flera dagar, och de dagar solen vågar sig fram gömmer den sig gärna bakom ett moln. Men man ska väl inte klaga. Fast det gör man ju ändå.

Nej, men nu är det dags att tänka positivt! Mitt motto. Hur jobbigt man än kan ha det så ska man vara tacksam för det man har! Tyvärr är det en insikt man får lära sig när man sett tradegier på nära håll. Sjukdomar och olyckor och död. Då lär man sig att uppskatta livet. Ta vara på det som är bra, inte fokusera på det som inte är så bra eller kunde varit bättre. Alhamdulillah.


------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0