23 juli

Hej på er!

Fastan går riktigt bra. Alhamdulillah. Är man förberedd mentalt på att man inte ska äta så blir man inte så hungrig faktiskt. Är mest rädd för att jag ska råka dricka lite vatten. Av misstag. Det går ju så snabbt. Speciellt när man är törstig. Men har klarat mig hittills. Nu när Ramadan började så tänkte vi att det är bäst att inte göra så mycket mat. För man orkar ju inte äta så mycket. Sagt och gjort. Sen var det så att vi blev sugen på att göra dolma. Alltså fyllda rullade vindruvsblad. Sen kan man ju fylla en massa annat gott också så som mini auberginer, små zucchini, lök, paprika... Ja mer och mer blev det. Det är ju så gott!

 

Ta den stora grytan sa maken när vi hjälptes åt i köket. Stora grytan är en av de 10 liters grytor vi använder i princip endast när vi bjuder hem halva släkten på middag. När vi blev färdiga undrade han om det verkligen var största grytan vi har. Oj det blev rekord, hela grytan var fylld upp till kanten. Vad hände. Vi som inte skulle laga så mycket mat. Nu har vi dolma för en hela vecka. Stora serveringsfatet. Efter att vi ätit. Gott blev det i alla fall. Tack och lov.

 

Receptet på min irakiska dolma kommer snart...

 


Kommentarer
Postat av: Um Khaled

Ramadan mubarak! Åh vad gott det ser ut...Älskar irakiska dolma, så här är en som väntar på receptet.

2012-07-25 @ 17:54:27
Postat av: Um Khaled

Ramadan mubarak:) Åh vad man blev hungrig när man såg bilden. Jag bara älskar irakiska dolma, så här har du en som väntar på recept..

Svar: Har inte glömt, recept kommer! :)
Camol

2012-07-25 @ 17:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0