Tamarind saft

Både idag och igår har det varit hur fint väder som helst. Typiskt. Bara för att vi fastar och inte kan gå och grilla på stranden. Men man gör väl det bästa av situationen. Älskar värmen ändå. Igår grillade vi utanför svärmor till fotor, när vi bryter fastan. Blev en massa gott. Brukar inte orka äta så mycket men bara för att det var grillat gick det ner lite extra.

 

Vissa saker, maträtter, sötsaker och drycker bara ÄR Ramadan för mig. Saker som är så goda, men som man i princip bara köper under Ramadan. Det är då Ramadan känslan infinner sig! En av dessa är såklart dadlar. Mjuka, saftiga ... mmm.

 

En annan sak är Tamarind saft. Drack det första gången när vi var i Syrien under Ramadan. Sen dess minns jag Syrien, värmen, känslan, synen av en man i traditionella arabiska kläder men en silverbehållare på ryggen, klingade glas... Tamarind saften med en aning av rosvatten. I Emiraten bjöd dom på Tamarind saft i plastmuggar i dom stora galleriorna på kvällarna under Ramadan. Också gott, även om det inte kändes lika genuint som i Syrien.

 

Köpte hem Tamarind saft häromdagen och den var precis så god som den ska vara. Väldigt populär under Ramadan. Ska drickas med mycket is. Så gott! Instruktionerna på hur den ska blandas är dock lite oklar. Pratade häromdagen med svägerskan om hur fastan gör att hjärnkapaciteten går lite långsammare. "20% syrup 70% vatten" ... Resten då? Is kanske. För visst räknar man fortfarande till 100%?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0